• 30 dkg burgonya
• 1 dl tejföl
• 2 tojás
• liszt
• olaj
A héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojáso-kat, és annyi lisztet, hogy rétestészta sűrűségű legyen. Alaposan kidolgozzuk, majd késfoknyira kinyújtjuk. Derelyemetszővel négyzeteket vágunk. Minde-gyikbe két-két párhuzamos metszést csinálunk. Ezeken
a bevágásokon áthúzva a sarkokat, "masnit" formálunk. Bő, forró olajban mind-két oldalát pirosra sütjük. Édesen vagy sósan egyaránt fogyasztható.
Miután a tészta kiolvadt kicsit megnyújtom. 12 téglalapot vágok belőle, 4×3-at. A téglalap egyik oldalába bemetszéseket vágok. A másik oldalába belekanalazom a túrós keveréket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából 6 lapot sütünk előmelegített sűtőben 200 fokon pár perc alatt sütőpapíron a tepsi hátulján. Megfőzzük a tejben a búzadarát 2 evőkanál cukorral , 1 cs vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pudingport a cukorral elkeverjük. A tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beledobjuk a vajat, és amíg el nem olvad, kevergetj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos l...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes