• 30 dkg burgonya
• 1 dl tejföl
• 2 tojás
• liszt
• olaj
A héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojáso-kat, és annyi lisztet, hogy rétestészta sűrűségű legyen. Alaposan kidolgozzuk, majd késfoknyira kinyújtjuk. Derelyemetszővel négyzeteket vágunk. Minde-gyikbe két-két párhuzamos metszést csinálunk. Ezeken
a bevágásokon áthúzva a sarkokat, "masnit" formálunk. Bő, forró olajban mind-két oldalát pirosra sütjük. Édesen vagy sósan egyaránt fogyasztható.
Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok 2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába teszem. Magasfalú kisebb habverőedényt válasszunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalókat összekeverem, majd legalább fél órára a hűtőbe teszem állni. Ezután lehet sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a mézzel, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, a felét egy zsírozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a mézet cukrot margarint,kakaóport,gőzfelet melegítjük majd ha kihült egy kicsit akkor lisztezett szódapora összekeverjük. Három lapot sütünk a tepsi hátulján. A pudingpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű