- 25 dkg margarin (vaj)
- 6 tojás sárgája és fehérje külön
- 2 x 35 dkg cukor
- 500 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- szilvalekvár
- szilva
- fahéj
1. A margarint kikeverjük a tojás sárgájával.
2. Hozzáadunk 35 dkg cukrot, a lisztet és a sütőport.
3. A masszát összegyúrjuk és kinyújtjuk a tepsi méretére.
4. 180 fokon 3/4-ed készre sütjük a tésztát.
5. A sütés után megkenjük szilvalekvárral a tésztát, majd negyedbe vágott, fahéjas cukros szilvával megrakjuk.
6. A tojásfehérjéket felvejük 35 dkg cukorral és a sütemény tetejére tesszük.
7. 160 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
- A sütőport érdemes külön összekeverni a liszttel, mielőtt belerakjuk a tésztába, hogy ne érződjön ki az íze.
- A tojáshabot érdemes tökéletesen tiszta, lehűtött edényben készíteni, teljesen tiszta (gépi) habverővel, hogy igazán kemény legyen, a fehérje pedig legyen friss és szobahőmérsékletű.
- a cukrot akkor adjuk hozzá a tojáshabhoz, mikor már megváltozik a fehérjék állaga, de még nem teljesen kemény.
Elkészítés: A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát...
Elkészítési idő:A sütőt melegítsd fel 180 fokra és vajazd ki a muffin tepsit. A tojásokat válaszd szét és verd fel a tojásfehérjét alaposan. Lisztet, sütőport és az instant kávéport jól keverd...
Elkészítési idő:A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amí...
Elkészítési idő:A liszthez keverjük a sütőport. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a tejet, és a citrom héját. Jól összekeverjük. A tojásfehérjét keményre verj...
Elkészítési idő: