- 25 dkg margarin (vaj)
- 6 tojás sárgája és fehérje külön
- 2 x 35 dkg cukor
- 500 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- szilvalekvár
- szilva
- fahéj
1. A margarint kikeverjük a tojás sárgájával.
2. Hozzáadunk 35 dkg cukrot, a lisztet és a sütőport.
3. A masszát összegyúrjuk és kinyújtjuk a tepsi méretére.
4. 180 fokon 3/4-ed készre sütjük a tésztát.
5. A sütés után megkenjük szilvalekvárral a tésztát, majd negyedbe vágott, fahéjas cukros szilvával megrakjuk.
6. A tojásfehérjéket felvejük 35 dkg cukorral és a sütemény tetejére tesszük.
7. 160 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
- A sütőport érdemes külön összekeverni a liszttel, mielőtt belerakjuk a tésztába, hogy ne érződjön ki az íze.
- A tojáshabot érdemes tökéletesen tiszta, lehűtött edényben készíteni, teljesen tiszta (gépi) habverővel, hogy igazán kemény legyen, a fehérje pedig legyen friss és szobahőmérsékletű.
- a cukrot akkor adjuk hozzá a tojáshabhoz, mikor már megváltozik a fehérjék állaga, de még nem teljesen kemény.
A gyúródeszkára szitált lisztet összekeverjük 20 dkg cukorral, és a halom közepébe mélyedést készítünk. Beleütünk 1/ 2 db egész tojást és hozzáadunk 1 db tojássárgáját, valamint 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot és a zseléfixe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAz almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk az őrölt mákot, a nyírfacukrot, a tejfölben elkevert tojást és a sütőporos lisztet, végül az olajat. Mindent alaposan összekeverünk, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű