Családireceptkönyv.hu

Zsuzsi féle szilvás-habos


Írta:

Elk. idő: 45 - 55 perc
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 25 dkg margarin (vaj)
- 6 tojás sárgája és fehérje külön
- 2 x 35 dkg cukor
- 500 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- szilvalekvár
- szilva
- fahéj

Elkészítés:


1. A margarint kikeverjük a tojás sárgájával.

2. Hozzáadunk 35 dkg cukrot, a lisztet és a sütőport.

3. A masszát összegyúrjuk és kinyújtjuk a tepsi méretére.

4. 180 fokon 3/4-ed készre sütjük a tésztát.

5. A sütés után megkenjük szilvalekvárral a tésztát, majd negyedbe vágott, fahéjas cukros szilvával megrakjuk.

6. A tojásfehérjéket felvejük 35 dkg cukorral és a sütemény tetejére tesszük.

7. 160 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


- A sütőport érdemes külön összekeverni a liszttel, mielőtt belerakjuk a tésztába, hogy ne érződjön ki az íze.

- A tojáshabot érdemes tökéletesen tiszta, lehűtött edényben készíteni, teljesen tiszta (gépi) habverővel, hogy igazán kemény legyen, a fehérje pedig legyen friss és szobahőmérsékletű.

- a cukrot akkor adjuk hozzá a tojáshabhoz, mikor már megváltozik a fehérjék állaga, de még nem teljesen kemény.

Zsuzsi féle szilvás-habos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézeskalács muffin
Mézeskalács muffin

A tojást a cukorral és vaníliás cukorral, az olvasztott Ramával és a mézzel jó alaposan összedolgozom, kikeverem mixerrel. A lisztet, a sütőport és a fűszerkeveréket is összekevere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófánk
Túrófánk

Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd 20 percig állni hagyjuk. 1-1,5 cm-re nyújtjuk. Nagy pogiszaggatóval kivágjuk, közepét pedig a picivel. Forró olajban sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrófánk
Túrófánk

A túrót áttörjük, elkeverjük a tojásokkal majd a többi hozzávalóval. Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Porcuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Bombatorta
Bombatorta

A külön recept szerint elkészített piskótatekercs után a következőképpen készítjük el a krémet: kevés hideg tejjel simára keverjük a pudingport, a cukrot, fahéjat, vaníliát és a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk