-4 db tojás
-2 szelet szalonna
-1 fej hagyma
-néhány szelet kolbász
-étolaj
-bors
-só
-pirospaprika
Szalonna, kisütöd a zsírját, kiveszed, zsírra hagyma megdinszteled, rá a kolbikarikát, vigyázz mert ha szárazkolbász akkor a benne lévő paprika mikor sül könnyen leég és keserű lesz. Erre ráöntöd a felvert tojást, amit megsóztál.
Mikor kész tányérra rakod rászórod a szalonnát, ha szépen ki tudtad sütni.
Ezután ízlés szerint megszórod borssal és pirospaprikával.
Majdnem 30 éves fejjel eldöntöttem, hogy megtanulok kicsit főzni. Főleg azért, hogy imponáljak vele egy hozzám nagyon közel álló lánynak, de amúgy is gáz, ha valaki még minimálisan sincs otthon a konyhában.
A rántotta számomra egy remek választás volt első alkalomnak. Fincsi, ideális reggeli, és az elszúrásra is kisebb esély volt.
A töpörtyűt ledaráljuk, a hagymákat finomra vágjuk. A hagymákat a krémes, szinte folyékony töpörtyűhöz adjuk, mellékanalazzuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. legalább k...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Eközben megtisztítjuk a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 bögre zabpelyhet, 1 bögre vízzel és 1 bögre tejjel, a citromhéjjal és az édesítővel összekeverem. Felforralom, majd mikor kezd sűrűsödni, elzárom. A feltéteket izlés szerint bele...
Elkészítési idő: Kb. 10perc Nehézség: KönnyűA zsemléket kettévágjuk, kibelezzük, és egy tepsibe rakjuk. A zsemlékbe belefektetjük a sonkaszalámit, arra pedig a sajtot. Ráütjük a tojást,sózzuk borsozzuk. Előmelegített sütő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz