-4 db tojás
-2 szelet szalonna
-1 fej hagyma
-néhány szelet kolbász
-étolaj
-bors
-só
-pirospaprika
Szalonna, kisütöd a zsírját, kiveszed, zsírra hagyma megdinszteled, rá a kolbikarikát, vigyázz mert ha szárazkolbász akkor a benne lévő paprika mikor sül könnyen leég és keserű lesz. Erre ráöntöd a felvert tojást, amit megsóztál.
Mikor kész tányérra rakod rászórod a szalonnát, ha szépen ki tudtad sütni.
Ezután ízlés szerint megszórod borssal és pirospaprikával.
Majdnem 30 éves fejjel eldöntöttem, hogy megtanulok kicsit főzni. Főleg azért, hogy imponáljak vele egy hozzám nagyon közel álló lánynak, de amúgy is gáz, ha valaki még minimálisan sincs otthon a konyhában.
A rántotta számomra egy remek választás volt első alkalomnak. Fincsi, ideális reggeli, és az elszúrásra is kisebb esély volt.
1. A kifliket karikára vágjuk, a tejjel meglocsoljuk, majd a felét egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük. 2. Az ugyancsak karikára vágott kemény tojást ráfektetjük, és a felsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. A virslik...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA krumplit nyersen felkarikázzuk, nagyobb serpenyőbe tesszük. Ráöntünk egy kevés olajat, és mindkét oldalt átsütjük. Ha már majdnem kész, ráöntjük a felvert tojásokat. Ráhelyezünk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy turmixgépben alaposan összemixeljük a vizet, a et, a kesudiót, a vanília-esszenciát, a mézet és a kardamomot – a lehető leginkább egyneműnek kell lennie. Az így kapott keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű