-4 db tojás
-2 szelet szalonna
-1 fej hagyma
-néhány szelet kolbász
-étolaj
-bors
-só
-pirospaprika
Szalonna, kisütöd a zsírját, kiveszed, zsírra hagyma megdinszteled, rá a kolbikarikát, vigyázz mert ha szárazkolbász akkor a benne lévő paprika mikor sül könnyen leég és keserű lesz. Erre ráöntöd a felvert tojást, amit megsóztál.
Mikor kész tányérra rakod rászórod a szalonnát, ha szépen ki tudtad sütni.
Ezután ízlés szerint megszórod borssal és pirospaprikával.
Majdnem 30 éves fejjel eldöntöttem, hogy megtanulok kicsit főzni. Főleg azért, hogy imponáljak vele egy hozzám nagyon közel álló lánynak, de amúgy is gáz, ha valaki még minimálisan sincs otthon a konyhában.
A rántotta számomra egy remek választás volt első alkalomnak. Fincsi, ideális reggeli, és az elszúrásra is kisebb esély volt.
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük egy előre kikent gofri- vagy szendvicssütőben :) (ez a mennyiség 2 db gofrihoz elegendő) 2. Megkenjük vajkrémmel, majd megtölt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA bulgurt hidegen a tejhez adjuk, majd felrakjuk főni. Forrástól számított 15-20 perc alatt puhára, krémesre főzzük. Miután felforrt, gyakran meg kell kevergetni, nehogy leégjen!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat elkeverjük a vanílás cukorral és a liszttel. A tejjel feleresztve sűrű krémet főzünk belőle. Ezzel a krémmel megtöltjük a palancsitákat, a maradék krémet pedig a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 muffin formát kikenünk olívaolajjal vagy kókuszolajjal. A csirkemell sonka szeleteket belenyomkodjuk, a felvert tojást a kockára vágott paprikával szépen elosszuk a 4 muffin for...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű