menu

Családireceptkönyv.hu

Krisztina rántottája :)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-4 db tojás
-2 szelet szalonna
-1 fej hagyma
-néhány szelet kolbász
-étolaj
-bors
-só
-pirospaprika

Elkészítés:


Szalonna, kisütöd a zsírját, kiveszed, zsírra hagyma megdinszteled, rá a kolbikarikát, vigyázz mert ha szárazkolbász akkor a benne lévő paprika mikor sül könnyen leég és keserű lesz. Erre ráöntöd a felvert tojást, amit megsóztál.
Mikor kész tányérra rakod rászórod a szalonnát, ha szépen ki tudtad sütni.
Ezután ízlés szerint megszórod borssal és pirospaprikával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Majdnem 30 éves fejjel eldöntöttem, hogy megtanulok kicsit főzni. Főleg azért, hogy imponáljak vele egy hozzám nagyon közel álló lánynak, de amúgy is gáz, ha valaki még minimálisan sincs otthon a konyhában.
A rántotta számomra egy remek választás volt első alkalomnak. Fincsi, ideális reggeli, és az elszúrásra is kisebb esély volt.

Krisztina rántottája :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Serpenyős édesburgonya tojassal - TCM
Avatar Gizi Kedvelnék
Serpenyős édesburgonya tojassal - TCM

Egy nagyobb vastag falú serpenyőben olvaszd fel a kókuszolajat / tisztított vajat, és tedd bele az édesburgonyát. Fedő alatt párold közepes lángon pár percig. Szórd rá a fűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sajtos-tejfölös rántotta
Sajtos-tejfölös rántotta

A tojásokat verjük fel a tejföllel meg a tejjel, sózzuk, borsozzuk. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, öntsük bele a tojást, és süssük kis lángon, néha megkeverve....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem
A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem

Főzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Húspuding recept
Húspuding recept

Elkészítés: ha már unod a főtt húst és megmaradt akkor vedd elő tépkedd apró darabokra ha csirkehús akkor szedd le a csontról szintén tépd darabjaira sózd borsozd tedd bele a vege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk