menu

Családireceptkönyv.hu

Disznó sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 disznófej, 50 dkg dkg sovány sertéscomb, 2 fej fokhagyma, só, bors, pirospaprika, Az előzőleg alaposan megtisztított és 3-4 darabra elvágott disznófejet és combot fel tesszük, felöntjük vízzel. Hozzáadunk 8 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot, egy kiskanál pirospaprikát, 1 cseresznyepaprikát és puhára főzzük.

Elkészítés:


A kicsontozott húst (a túl zsíros részeket kihagyva) vékony csíkokra vágjuk és formába tesszük úgy, hogy rétegenként sózzuk, borsozzuk és nagyon apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. (Arra törekedjünk, hogy a hús melegen inkább túl sósnak tűnjön. Kihűlve ugyanis veszít a sósságából.) Ezután annyi levet öntünk rá, hogy a húst ellepje. Egy éjszakára hideg levegőre tesszük. Másnap, mielőtt a formából kiborítanánk, a felesleges zsiradékot szedjük le a tetejéről. Vékony szeletekre vágva fogyasztható.

Disznó sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májashurka zsemlével
Májashurka zsemlével

A főtt disznómájat megdaráljuk, megmérjük, összevágjuk feleannyi apróra vágott tokaszalonnával, ugyanannyi megdarált hússal és három-négy tejbe áztatott, átpasszírozott zsemlével,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Borsostokány
Borsostokány

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Isteni finom töltött dagadó!
Isteni finom töltött dagadó!

A hagymát s a fokhagymát megpucoljuk, s kevés zsíron megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tejbe beáztatott s kinyomkodott zsemlékhez leütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk és petrezsely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Karaj gyömbérrel
Karaj gyömbérrel

Előkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk, majd apróra szeleteljük a répát, vékony szeletekre vágjuk a pancettát és a gyömbért. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a panc...

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk