1 disznófej, 50 dkg dkg sovány sertéscomb, 2 fej fokhagyma, só, bors, pirospaprika, Az előzőleg alaposan megtisztított és 3-4 darabra elvágott disznófejet és combot fel tesszük, felöntjük vízzel. Hozzáadunk 8 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot, egy kiskanál pirospaprikát, 1 cseresznyepaprikát és puhára főzzük.
A kicsontozott húst (a túl zsíros részeket kihagyva) vékony csíkokra vágjuk és formába tesszük úgy, hogy rétegenként sózzuk, borsozzuk és nagyon apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. (Arra törekedjünk, hogy a hús melegen inkább túl sósnak tűnjön. Kihűlve ugyanis veszít a sósságából.) Ezután annyi levet öntünk rá, hogy a húst ellepje. Egy éjszakára hideg levegőre tesszük. Másnap, mielőtt a formából kiborítanánk, a felesleges zsiradékot szedjük le a tetejéről. Vékony szeletekre vágva fogyasztható.
A főtt disznómájat megdaráljuk, megmérjük, összevágjuk feleannyi apróra vágott tokaszalonnával, ugyanannyi megdarált hússal és három-négy tejbe áztatott, átpasszírozott zsemlével,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA hagymát s a fokhagymát megpucoljuk, s kevés zsíron megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tejbe beáztatott s kinyomkodott zsemlékhez leütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk és petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőkészítjük a hozzávalókat: meghámozzuk, majd apróra szeleteljük a répát, vékony szeletekre vágjuk a pancettát és a gyömbért. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a panc...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Közepes