Családireceptkönyv.hu

Hatlapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta : 60 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy margarin, 12 dkg porcukor, 1 szalakáli , 2 tojás és annyi tej amennyit felvesz ( kb. 4 dl )

Krém : 4 cs. vanília pudingpor + kakaópor, 1.70 L tej, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor

Elkészítés:


Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük. Ha valaki szereti a hatlapost túl csokisan az csak csoki pudingporból készítse, aki nem az vanília pudinggal és abba szitáljon kakaóport.

A pudingot melegen kell a lapok közé kenni, hűtőbe helyezni és szeletelés előtt több órán keresztül állni hagyni.

Hatlapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcskrém babapiskótával
Gyümölcskrém babapiskótával

A babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát. A gyümölcshúst pür...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kossuth kifli GM
Kossuth kifli GM

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tepsit kivajaztam és kiliszteztem. A lisztben elkevertem a sütőport. A tojásokat megmostam és különválasztottam. A fehérjét a porcukor felével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Margó zserbó
Margó zserbó

Elkészítése: A töltelékhez egy tálban összekeverjük a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres keksz (Bmintbalázs)
Gyömbéres keksz (Bmintbalázs)

A sütőt melegítsd be 190 fokra (nem légkeverés). Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a fűszereket. Add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk