Családireceptkönyv.hu

Igazi Lángos receptje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő
pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal. Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük

Igazi Lángos receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Áfonyás-tonhalas tésztasaláta
Áfonyás-tonhalas tésztasaláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalas-paradicsomos sült tészta
Tonhalas-paradicsomos sült tészta

A pennét bő, sós, forró vízben elkezdjük főzni. Közben az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd felöntjük a borral, és pár percig még forraljuk. Beledobjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Kakaós vagy kókuszos csiga
Kakaós vagy kókuszos csiga

A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk