25 dkg reszelt sajt,
70 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
2 db tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 dl tejföl,
só ízlés szerint, kb. 1 kávéskanállal,
2 evőkanál étolaj
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.Közben meg kell fordítani a tallérsütőt.
A szélesmetéltet sós, forró vízbe rakjuk, és megfőzzük. Még melegen összekeverjük a darált mákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vajjal. Egy kb. 28 x 18 cm-es, magasab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztának felrakjuk a vizet forrni rakunk bele sót,ha forr kifőzzük a tésztánkat leszűrjük szilvalekvárral összekeverjük,pici olajjal és jénaiba rakjuk kicsit átsüssük.Porcukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a zöldségeket a zöldséglevesben, majd egy kanál zöldséglevessel és az áztatott kesudióval összeturmixoljuk. Ráöntjük a kifőtt tésztára
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát hagyományosan kifőzöm. Amíg ez készül, vékony karikára vágom a virslit, ezután kevés forró olajban megfuttatom, majd megszórom pirospaprikával. Egy mélyebb tűzálló tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű