25 dkg sárgarépa
20 dkg barnacukor
4 tojás
1 citrom
1 kk sütőpor
6 dkg liszt
margarin és liszt a forma kikenéséhez
A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet és a sót -valamint ízlés szerint a mandulát, diót vagy aszalt gyümölcsöket. A tojásfehérjét is verjük habosra, majd óvatosan keverjük bele a cukros tojásos masszába. A tésztát öntsük kikent tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. Ha kihűlt citrommázzal is leönthetjük, amihez porcukorhoz kell annyi citromlevet önteni, hogy sűrű masszát kapjunk.
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral a legnagyobb átmérőjű kapcsos tortaformát. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúr...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KözepesA kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan felkarikázzuk. A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd összemelegítjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz avokádó akkor jó, ha már elég érett, kicsit puha, ha megnyomjuk az ujjunkkal. Az alaphoz a kókuszzsírt hagyjuk szobahőmérsékleten megolvadni, majd összekeverjük a hozzávalókkal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű