25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
12 dkg cukor
13 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
1 dl tej
vaníliaaroma
A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papírral bélelt sütőformába, vagy tepsibe tesszük. A tetejére gyümölcsöket és magvakat is tehetünk, ízlés szerint. Közép meleg sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
készítettem már cseresznyével és dióval is. Üresen kisütve is fenséges, akkor lekvárral szoktam megkenni és jó sok tejszínhabbal tálalom!
A tejet, a garit és az édesítőt tedd egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzd jó sűrűre, amikor már alig tudod kevergetni, akkor jó. Húzd le a tűzről, keverd bele a kakaóport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt felforrósítjuk, a megmosott mentaleveleket mozsárban kissé megzúzzuk, a tejszínbe keverjük, és fél órát letakarva állni hagyjuk; addig elkészítjük a pitealapot. 2. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból sűrű piskóta tésztát kavarunk.Kikent lisztezett tepsibe tesszük kelesztjük . Mikor megkelt megkenjük lekvárral megszórjuk dióval,és rátesszük a 4 db tojás f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű