menu

Családireceptkönyv.hu

Alap kavart tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
12 dkg cukor
13 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
1 dl tej
vaníliaaroma

Elkészítés:


A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papírral bélelt sütőformába, vagy tepsibe tesszük. A tetejére gyümölcsöket és magvakat is tehetünk, ízlés szerint. Közép meleg sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


készítettem már cseresznyével és dióval is. Üresen kisütve is fenséges, akkor lekvárral szoktam megkenni és jó sok tejszínhabbal tálalom!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás lepény
Almás lepény

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral a cukorral és egy késhegynyi szódabikarbónával. Utána egy egész tojást egy pohár tejföllel (ha nincs akkor tejjel) összedolgozzuk....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs

1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és alufólián kinyújtjuk. 2. A gesztenyemasszát villával összetöröm, és a többi hozzávalókkal összekeverem, és rákenem a tésztára, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MÉZES GESZTENYÉS KRÉMES
MÉZES GESZTENYÉS KRÉMES

A kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük. Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sportszelet
Sportszelet

A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük az olvasztott vajat vagy margarint, majd mehet bele a cukor, a rumaroma és a langyos tej. Eddig azért nem túl bonyolult. A lényeg, ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk