Családireceptkönyv.hu

Almáspite (anyu féle)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg vaj, 33 dkg liszt, 2 tojás SÁRGÁJA, 2 kanál tejfől, 2 kanál porcukor, 1 kanál fehérbor, csipet só, 1 vaníliás cukor, 1 cs sűtőpor.
Töltelék :1 kg alma, fahéj, kevés cukor, kevés zsemlemorzsát.

Elkészítés:


A vajat és a lisztet el dörzsöljük majd az összes hozzá való val összedolgozuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben. Az almát meghámozzuk, ki magozzuk, és lereszelrük, fahéjjal cukorral ízesítjük. A tésztát kétfelé vágjuk, tepsi nagyságura nyújtjuk, az egyik lapot tepsibe rakjuk megszorjuk zsemlemorzsával, majd ráteszünk a reszelt almát megszorjuk újból zsemlemorzsával, majd ráteszük amásik lapot. Megkenjük tojásfehérjével majd villával megszurkáljuk és megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Duna-hullám
Duna-hullám

. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük. 2. A lisztet a sütőporral összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini
Paradiós-aszalt áfonyás-mandulás cantuccini

Egy nagy tálban gyúrjuk össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojásokat. Kis adagonként adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd a legvégén a magvakat. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Szilvalekváros papucsok
Szilvalekváros papucsok

1A kefirt meglangyosítjuk. Kenyérsütő gép üstjébe helyezzük a langyos kefirt, az egész tojást, a lisztet, a cukrot, és a friss élesztőt a felsorolás sorrendjében, majd dagasztó-kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Csokis-diós keksz
Csokis-diós keksz

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk