25 dkg vaj, 33 dkg liszt, 2 tojás SÁRGÁJA, 2 kanál tejfől, 2 kanál porcukor, 1 kanál fehérbor, csipet só, 1 vaníliás cukor, 1 cs sűtőpor.
Töltelék :1 kg alma, fahéj, kevés cukor, kevés zsemlemorzsát.
A vajat és a lisztet el dörzsöljük majd az összes hozzá való val összedolgozuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben. Az almát meghámozzuk, ki magozzuk, és lereszelrük, fahéjjal cukorral ízesítjük. A tésztát kétfelé vágjuk, tepsi nagyságura nyújtjuk, az egyik lapot tepsibe rakjuk megszorjuk zsemlemorzsával, majd ráteszünk a reszelt almát megszorjuk újból zsemlemorzsával, majd ráteszük amásik lapot. Megkenjük tojásfehérjével majd villával megszurkáljuk és megsütjük.
A tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk. Nyújtom 200 fokon sütöm. A krémhez a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kisza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. 2. Hat részre osztjuk, lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalán előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 12-...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz