50 dkg liszt, 2 tojás, 4 dkg cukor,2 dkg élesztő, 1-2 dl tej, 1/2 dkg só ,4 dkg zsír
A lisztből a tojásból,és a cukorral az élesztővel amelyet 1 dl tejben felfuttatunk, a sóval és még a maradék 2 dl tejjel jól verhető tésztát készítünk.. Ha félig kidolgoztuk a tésztát , hozzáadunk apránként 4 dkg zsírt ,azzal is eldolgozzuk, azután letakarva, meleg helyen jól megkelesztjük. Ha megkelt lisztezett táblára borítjuk. 1 cm vastagra kinyújtjuk ,a tetejét olvasztott zsírral megkenjük (én ezt nem szoktam ) 2-3 cm- es szaggatóval kiszúrjuk. Egy kerek formát zsírral kikenünk ,morzsával beszórjuk, s ebbe rakjuk a kis fánkocskákat minden sor köze cukros darált diót hintünk . 3/4 részig töltjük a formát. A hintéshez 10 dkg cukor és 15 dkg darált dió szükséges, amit citromhéjjal vagy vaníliával ízesítünk. Langyos helyen egy óra hosszat kelesztjük, forró sütőbe tesszük ,lassú tűznél pirosra sütjük. Ha megsült, kiborítjuk a formából, jól letakarjuk. Vanília sodóval vagy kávéöntettel kínáljuk.
A főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet, tojás, sót, porcukrot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodor...
Elkészítési idő:A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cuko...
Elkészítési idő:Az első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásoshoz kell: 3 db tojás, 60 g cukor, 60 g liszt ½ csomag sü...
Elkészítési idő: 120 perc