50 dkg liszt, 2 tojás, 4 dkg cukor,2 dkg élesztő, 1-2 dl tej, 1/2 dkg só ,4 dkg zsír
A lisztből a tojásból,és a cukorral az élesztővel amelyet 1 dl tejben felfuttatunk, a sóval és még a maradék 2 dl tejjel jól verhető tésztát készítünk.. Ha félig kidolgoztuk a tésztát , hozzáadunk apránként 4 dkg zsírt ,azzal is eldolgozzuk, azután letakarva, meleg helyen jól megkelesztjük. Ha megkelt lisztezett táblára borítjuk. 1 cm vastagra kinyújtjuk ,a tetejét olvasztott zsírral megkenjük (én ezt nem szoktam ) 2-3 cm- es szaggatóval kiszúrjuk. Egy kerek formát zsírral kikenünk ,morzsával beszórjuk, s ebbe rakjuk a kis fánkocskákat minden sor köze cukros darált diót hintünk . 3/4 részig töltjük a formát. A hintéshez 10 dkg cukor és 15 dkg darált dió szükséges, amit citromhéjjal vagy vaníliával ízesítünk. Langyos helyen egy óra hosszat kelesztjük, forró sütőbe tesszük ,lassú tűznél pirosra sütjük. Ha megsült, kiborítjuk a formából, jól letakarjuk. Vanília sodóval vagy kávéöntettel kínáljuk.
A hozzávalókat összekeverjük,nem kell a tojást felverni. A mázat összefőzni,kókuszba forg....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, diót és narancshéjat, majd lehűtjük. Cukrozott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: Keverjük el a lisztet a cukorral, sóval, sütőporral. Morzsoljuk bele a vajat. Apránként adjuk hozzá a jeges vizet és gyorsan gyúrjuk össze. Nem biztos hogy az összes viz k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. réteg: 1 nagy csomag (20-25 g) zselatint felmelegítünk 5 dl vízzel (nem forraljuk, csak addig hevítjük, míg a zselatin elolvad). Ha készen van, összekeverjük 3 ek kakaóval é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű