50 dkg liszt, 2 tojás, 4 dkg cukor,2 dkg élesztő, 1-2 dl tej, 1/2 dkg só ,4 dkg zsír
A lisztből a tojásból,és a cukorral az élesztővel amelyet 1 dl tejben felfuttatunk, a sóval és még a maradék 2 dl tejjel jól verhető tésztát készítünk.. Ha félig kidolgoztuk a tésztát , hozzáadunk apránként 4 dkg zsírt ,azzal is eldolgozzuk, azután letakarva, meleg helyen jól megkelesztjük. Ha megkelt lisztezett táblára borítjuk. 1 cm vastagra kinyújtjuk ,a tetejét olvasztott zsírral megkenjük (én ezt nem szoktam ) 2-3 cm- es szaggatóval kiszúrjuk. Egy kerek formát zsírral kikenünk ,morzsával beszórjuk, s ebbe rakjuk a kis fánkocskákat minden sor köze cukros darált diót hintünk . 3/4 részig töltjük a formát. A hintéshez 10 dkg cukor és 15 dkg darált dió szükséges, amit citromhéjjal vagy vaníliával ízesítünk. Langyos helyen egy óra hosszat kelesztjük, forró sütőbe tesszük ,lassú tűznél pirosra sütjük. Ha megsült, kiborítjuk a formából, jól letakarjuk. Vanília sodóval vagy kávéöntettel kínáljuk.
(A sütőt előmelegítjük 180-190 °C-ra, és egy tepsit kikenünk kevés vajjal.) 1. Ezután a vajat a vaníliás cukorral, cukorral és kevés sóval habosra keverjük. Ezután fokozatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjük össze a liszt kivételével a többi hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyvelegét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 doboz lecsöpögtetett ananászbefőttet kivajazott tálba terítünk. Ráöntünk fél csomag sütőporral elkevert 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej elegyét. 170 fokon kb. 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű