Családireceptkönyv.hu

Galette


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta
220 gr liszt
1 evk cukor
100 gr puha vaj
50 gr víz
csipet só

Töltelék:
erdei gyömülcs
van.cukor
fahéj

Elkészítés:


Tészta hozzávalóit késes darálóban összezúzzuk. Kerekre kinyújtjuk egy papíros sütőlapra. Közepére halmozzuk a gyümölcsöt. A szélét körbe ráhajtjuk. A szélét lekenjük mascarponés egész tojással. 175°C-on légkeverésesen kicsit barnára sütjük. Újra lekenjük a széleket és megszórjuk szeletelt mandulával a széleket és visszatoljuk a sütőbe pár percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni, pl almás fahéjas

Galette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bundás kalács mogyorókrémmel
Bundás kalács mogyorókrémmel

Kenjünk meg mogyorókrémmel 4 szelet kalácsot, és fedjük be őket egy üres kalácsszelettel. Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet. Takaréklángon egy serpenyőben olvasszuk fel a...

Elkészítési idő: 25 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Pudingos keksz
Pudingos keksz

Elkészítés : A margarint keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, a lisztet szitáljuk hozzá, és dolgozzuk össze a masszát. Osszuk el annyi felé ahány ízű, színű kekszet sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Gesztenyés szaloncukor
Gesztenyés szaloncukor

Összekeverjük a gesztenye masszát meg a kakaóport és levárt és a mézet meg a fahéjat és annyi kekszet adunk hozzá, hogy lehessen formázni.Hideg helyre tesszük.Egy tálcára teszünk n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk