menu

Családireceptkönyv.hu

Lajcsi szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek kakaó,20 dkg porcukor,1 ek liszt,1 kk szódabikarbóna,1 ek méz
2 db tojás,5 dkg vaj,40 dkg liszt
Krémhez:8 dl tej,1 cs puncs ízű pudingpor,1 cs vaníliapuding
1 cs vaníliás cukor,1 kupak rum,20 dkg porcukor,20 dkg margarin
Csokitetőhöz:3 ek tej,10 dkg margarin,10 dkg porcukor,1 cs csokipuding
2 ek kakaó

Elkészítés:


Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és tepsi hátulján kisütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat. Külön -külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük. félretesszük hűlni, de közben azért néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.
Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliás krém.
Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz. Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.

Lajcsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Créme brulée
Créme brulée

A tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal felforraljuk. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a forró, átszűrt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokikocka
Csokikocka

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk. Mikor langyosra hűlt összekeverjük a kikavart vajjal és hozzáadjuk a tojásokat is. Lassan hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citrom mousse
Citrom mousse

Az étkezési keményítőt 4 ek almalével simára keverjük. A maradék almalevet a citromlével, citromhéjjal és a cukorral felfőzzük. Hozzákavarjuk az étkezési keményítőt és ismét felfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Házi müzli
Házi müzli

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a diót, a mandulát, szezámmagot a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot. S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk