menu

Családireceptkönyv.hu

Lajcsi szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek kakaó,20 dkg porcukor,1 ek liszt,1 kk szódabikarbóna,1 ek méz
2 db tojás,5 dkg vaj,40 dkg liszt
Krémhez:8 dl tej,1 cs puncs ízű pudingpor,1 cs vaníliapuding
1 cs vaníliás cukor,1 kupak rum,20 dkg porcukor,20 dkg margarin
Csokitetőhöz:3 ek tej,10 dkg margarin,10 dkg porcukor,1 cs csokipuding
2 ek kakaó

Elkészítés:


Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és tepsi hátulján kisütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat. Külön -külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük. félretesszük hűlni, de közben azért néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.
Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliás krém.
Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz. Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.

Lajcsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaniliás kifli
Vaniliás kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Gyümölcsös mascarponés sajttorta
Gyümölcsös mascarponés sajttorta

Tésztához A tésztához valókat egy tálba kimérjük, és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Diós nápolyi
Diós nápolyi

A cukrot felolvasztjuk,hozzákeverjük a margarint és a sűrített tejet.Lassú tűznél felfőzzük,majd belekeverjük a diót is.Az ostyalapokat megkenem ezzel a krémmel,a diókat egyenletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás lepény
Almás lepény

.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az alm...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk