500 g leveles tészta
10 dkg lekvár/ dzsem
1 db tojás
A tésztát, ha vastagabbat vettünk, akkor kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Felvágjuk 10x10 cm- es kockákra. A közepükre teszünk 1-1 tk lekvárt.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kicsit felverjük villával, és a tészta négy széléből csak kettőt megkenünk vele.Az átellenes oldalakat ráhajtjuk, és nagyon jól lenyomkodjuk.
Kipapírozott tepsire rakosgatjuk őket.
Most beleöntjük a tojássárgáját a fehérjébe, elkeverjük, és megkenegetjük a tepsin lévő tésztákat.
Forró, előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük.
http://www.mohakonyha.hu/2012/09/otello-szolos-makos-pite-segitsuti-2012.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2:1 arányban (én bögrével mértem) összekevertem mandulalisztet és nyílgyökérlisztet. 1 evőkanál mézzel, 1 evőkanál eritrit-stevia keverékkel, néhány csepp citromlével, és annyi vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra. A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A teje...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük a cukorral ameddig kemény, fényes habot kapunk. Adjuk hozzá a tojássárgáját é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű