500 g leveles tészta
10 dkg lekvár/ dzsem
1 db tojás
A tésztát, ha vastagabbat vettünk, akkor kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Felvágjuk 10x10 cm- es kockákra. A közepükre teszünk 1-1 tk lekvárt.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kicsit felverjük villával, és a tészta négy széléből csak kettőt megkenünk vele.Az átellenes oldalakat ráhajtjuk, és nagyon jól lenyomkodjuk.
Kipapírozott tepsire rakosgatjuk őket.
Most beleöntjük a tojássárgáját a fehérjébe, elkeverjük, és megkenegetjük a tepsin lévő tésztákat.
Forró, előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük.
Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle,...
Elkészítési idő: 40 percA tojássárgáját a cukkaral habosra keverjük és 4 kanál vízzel, és a vaníliás cukorral, a tojásfehérjéket 2 kanál vízzel és a citromlével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral...
Elkészítési idő:A rétes tészta készítés: A lisztet kimérjük,átszitáljuk. Egy teáskanál sót teszünk a langyos vízbe,jól elkeverjük benne. A liszthez apránként adjuk a sós vizet. Kezünkkel elmor...
Elkészítési idő: