Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Madártej szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: (38x22 cm-es tepsihez)
- 8 tojásfehérje- 8 evőkanál kristálycukor- 8 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
A krémhez:- 20 dkg puha vaj- 20 dkg porcukor- 8 dl tej
- 1 evőkanál liszt- 2 csomag vaníliás pudingpor- 8 tojássárgája
A tetejére:- 3-4 dl habtejszín- 1 csomag habfixáló

Elkészítés:


1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!) Ezt a tésztát hideg, és nem előmelegített sütőbe szoktam tenni.
2. A tojássárgákat a liszttel simára keverem. A pudingport egy pici tejjel szintén simára keverem, majd hozzáöntöm a tojássárgás keverékhez a maradék tejjel együtt, és sűrűre főzöm. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kihűlt!! tojásos-pudingos krémet, és mixerrel kihabosítom. Ha a krém picit lágy, akkor kb. 1 órára beteszem a hűtőbe, mert úgy szépen fel lehet kenni a tésztára, és nem fog lefolyni.
3. A tejszínhabot felverem a habfixálóval.
4. A tésztára rákenem a krémet, majd a tejszínhabot, és fogyasztásig a hűtőben tárolom!

Madártej szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Kávékrémmel töltött kakaós keksz
Kávékrémmel töltött kakaós keksz

A tésztához a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, kakaót, darált kávét, és a kézimixer dagasztó villájával jól összedolgozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édes háromszögek
Édes háromszögek

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almás fahéjas batyu (Sóbors)
Almás fahéjas batyu (Sóbors)

Az almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki, majd facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a fahéjat és a cukrot. (Ha édes az alma, a...

Elkészítési idő: 15+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle. A pucs pudin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk