Hozzávalók a tésztához: (38x22 cm-es tepsihez)
- 8 tojásfehérje- 8 evőkanál kristálycukor- 8 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
A krémhez:- 20 dkg puha vaj- 20 dkg porcukor- 8 dl tej
- 1 evőkanál liszt- 2 csomag vaníliás pudingpor- 8 tojássárgája
A tetejére:- 3-4 dl habtejszín- 1 csomag habfixáló
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!) Ezt a tésztát hideg, és nem előmelegített sütőbe szoktam tenni.
2. A tojássárgákat a liszttel simára keverem. A pudingport egy pici tejjel szintén simára keverem, majd hozzáöntöm a tojássárgás keverékhez a maradék tejjel együtt, és sűrűre főzöm. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kihűlt!! tojásos-pudingos krémet, és mixerrel kihabosítom. Ha a krém picit lágy, akkor kb. 1 órára beteszem a hűtőbe, mert úgy szépen fel lehet kenni a tésztára, és nem fog lefolyni.
3. A tejszínhabot felverem a habfixálóval.
4. A tésztára rákenem a krémet, majd a tejszínhabot, és fogyasztásig a hűtőben tárolom!
A tésztához a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, kakaót, darált kávét, és a kézimixer dagasztó villájával jól összedolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki, majd facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a fahéjat és a cukrot. (Ha édes az alma, a...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle. A pucs pudin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű