250 g liszt, 80 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 1/2 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna; a töltelékhez: 500 g áttört túró, 150 g cukor, 25 g búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 tojásfehérje habbá verve; a tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g cukor; baracklekvár a tésztalap megkenéséhez
A felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félkeményre sütjük (pont annyi idő szükséges hozzá, amíg a túrós krémet összeállítjuk, a hozzávalóit alaposan összekeverjük kb. 10-15 perc) A félig sült tésztaalapot megkenjük baracklekvárral, majd ráborítjuk a túrókrémet, amit szépen elegyengetünk.
Visszatesszük a sütőbe. Közben keményre verjük a tojásfehérjét a cukorral.Kb. 20 perc elteltével, amikor a túró már ruganyosra összeállt (nem folyik), kivesszük a sütőből és a tetejére kanalazzuk a habot és ízlés szerint mintákat rajzolunk rá egy kanállal, villával, nyomófecskendővel (ami éppen kéznél van).Mehet vissza a sütőbe, egészen addig, amíg a hab megszikkad és kicsit meg nem pirul.
Hozzávalókat összegyúrjuk,nyújtjuk,odafigyelve sütjük,mert hamar sül . Fincsi omlós,ropogós . .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit elkeverjük és botmixerrel pépesítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk. Sütőpapírt helyezünk a tortaforma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeáll sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük 30 percig. Közben elké...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű