- 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
- 25 dkg babapiskóta- 4 dkg porcukor - 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló- 1,5 dl erős kávé- 1 dl tej
- 2-3 evőkanál rum ízlés szerint- 2 csomag vaníliás cukor
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét.
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
.Tejszínhab helyett 0,5 l tejjel elkészített Aranka vaníliás krémpor felhasználásával...
A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik (tojás 83 C-on csapódik ki). Félretesszük, kihűtjük, majd annyi i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű28 dkg cukrot 2 dl kávéval felfőzzük szirupnak. 8 tojásfehérjét felverjük habnak, és a kihűlt szirupot hozzácsepegtetjük. Ezután hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, 20 dkg lisztet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel daráljuk össze a nápolyit, öntsük rá a tejet majd adjuk hozzá a vajat és keverjük össze. Formáljunk belőle kis golyókat, szúrjunk bele szárnak megmosott leszárított tű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kikevert tésztát negyed órára tegyük a hűtőbe Forrósítsunk fel 4-5 ujjnyi olajat, amikor már forró állítsuk bele a sütőformát és hagyjuk átmelegedni A sütőformát mártsuk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű