víz
liszt
tojás
só
Nokedlit készítek (víz, liszt, tojás --> ezeket összegyúrom, hogy laza legyen a tészta, majd forró sós vízbe kiszaggatom). Ha feljött a víz tetejére akkor leszűröm. Olajon felmelegítem a nokedlit és ráöntöm a felvert tojást.
A tésztát sós, olajos vízben főzd ki, majd szűrd le. A felkarikázott kolbászt a felcsíkozott sonkával kevés olajon futtasd meg egy serpenyőben, és add hozzá az apróra vágott hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinomra vágjuk a vöröshagymát és 2 evőkanál olajon párolni kezdjük. A zellerszárat apró kockákra vágjuk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. Lereszeljük a megtisztított sár...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű