menu

Családireceptkönyv.hu

Tejmentes madartej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl kokusztej
2db tojas
3 ek eritrit
1 kikapart vaniliarud
icipici so

Elkészítés:


A kokusztejet elkezdem felforrositani, Amikor meg csak langyos, kiveszek belole 2dl-t es elkeverem benne az
eritritet, a vaniliat, a sot es a 2 tojassargajat.
Ezt visszaontom az addigra mar forro kokusztejbe es lassu tuzon folyamatosan kevergetve besuritem. Itt ovatosnak
kell lenni, ha tulfozzuk, kicsapodik a tojassargaja es kokusztejben fott tojas hatasu es izu lesz.
A 2 tojasfeherjet kemeny habba vertem. A kesz habot a mikrohullamu suto tanyerjara kanalazom es az osergi
mikormban kb 1,5 perc alatt megfozom. Ujabb mikrokban szerintem kevesebb ido alatt is elkeszul.
A megfott tojashabot a besuritettt kokusztejre halmozom. Hagyom kihulni, majd hutoben tovabb hutom, mert hidegen szeretem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fermentált chili szósz
Fermentált chili szósz

A paprikát mossuk meg, és daraboljuk fel kb. 2-3 cm-es darabokra. A fokhagymát pucoljuk meg. A vízben oldjuk fel a sót. A feldarabolt paprikát tegyük egy üvegbe, dugjuk mellé a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymaszósz sültek mellé
Fokhagymaszósz sültek mellé

A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Mézes-mustáros salátaöntet
Mézes-mustáros salátaöntet

1, Az alapanyagokat összekeverjük, majd lehűtjük. 2, Friss, kevert salátára locsolva kínáljuk.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Gomba szósz saját
Avatar Veres Kedvelnék
Gomba szósz saját

A gombba porból két evőkanállal teszek a 2 dl tejszínbe, plusz a tészta főző vizet is beleteszem olyan 2-3 merőkanállal. Elkeverem és egy tk szentjános kenyérliszttel besűrítem, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk