2 deciliter tej
10 dkg zabkorpa
1 tojás
édesítőszer – ízlés szerinti mennyiségben
vaníliaaroma
só
Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthetjük is azonnal, kenjünk ki egy serpenyőt kókuszolajjal és süssük ki a palacsintákat. A töltelék lehet ugyanúgy bármi, mint a hagyományos palacsinta esetében, de azért ne a túlcukrozott dolgokat válasszuk persze!
Egyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-2-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépés 1 Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesEgy kis lábosban langyosítsuk meg a tejet. Keverjük össze a lisztet, a vizet, a vajat, a mézet, az élesztőt, a sütőport és a sót a konyhai robotgép táljában. A dagasztókarral magas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű