¾ bögre, szobahömérsékletű vaj
½ bögre finom szemű kristály cukor
2 és ¼ bögre liszt
cukor a tetejére
A vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és ebbe hempergessük bele a kekszformánkat.
Ezután műanyag fóliába tekerjük be, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre. Majd szeleteljük fel, és 20 perc alatt süssük ropogósra. Ennél pompásabb és egyszerűbb házi kekszet nem lehet ilyen hamar elkészíteni.
A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezala...
Elkészítési idő:A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: 1ora