¾ bögre, szobahömérsékletű vaj
½ bögre finom szemű kristály cukor
2 és ¼ bögre liszt
cukor a tetejére
A vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és ebbe hempergessük bele a kekszformánkat.
Ezután műanyag fóliába tekerjük be, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre. Majd szeleteljük fel, és 20 perc alatt süssük ropogósra. Ennél pompásabb és egyszerűbb házi kekszet nem lehet ilyen hamar elkészíteni.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Könnyű, puha tésztát kapunk. 2 részre osztjuk. 2. Kicsit nagyobb felét tesszük a tepsi aljára. 3. Meghintjük prézlivel, összetört túróval, f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy őzgerinc- vagy kenyérformát kibélelünk folpakkal. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódi...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kókusztejen, az étcsokin és a kókuszreszeléken kívül mindent egy lábosba dobok. A tejből először csak keveset öntök a száraz hozzávalókhoz, és csomómentesre keverem, majd jöhet h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű