4 tojás sárgája
50 dkg málna
3 dl habtejszín
2 dl tej
15 dkg cukor
A málnát megmossuk és a cukor felével együtt robotgépbe öntjük és pépesítjük. A tojások sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral, belekeverjük a tejet és kis lángon elkezdjük főzni. Addig főzzük amíg besűrűsödik, folyamatosan kavargatni kell. Mikor elkészült kihűtjük. A tejszínt felverjük és összedolgozzuk a kihűlt krémmel és a málna péppel, majd 3 órára fagyasztóba tesszük és már kész is a mennyei házi fagyi. Friss málnával kínáljuk.
Más gyümölccsel is jó :)
Lehámozzuk a gomba héját és folyóvíz alatt meg is mossuk. A tönköket óvatosan kitörjük, amit felhasználunk később. Elkészítjük a tölteléket. A tejfölt sózzuk, borsozzuk és beleres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFüstölés után a téliszaláminak 2 hónapot jó ha áll. az idő minél tovább anál jobb.. legalább 6 hónap kellene neki.. Tüzes só és cayen bors Ázsia BT -ben rendelhető neten. htt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vajat tegyük bele egy kis bögrébe, majd mehet tíz másodpercig a mikróba, hogy felolvadjon, kicsit kenjük be a bögre falát is. Verjük fel a tojást, majd tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű