500 gramm penne tészta (durum)
30 dkg csirkemell
1 csomó kapor
2 dl főzőtejszín
vaj
só, bors, szerecsendió
15 dkg reszelt sajt
A tésztát kifőzöm sós vízben. A vajon megpirítom a kockára vágott csirkemellet, megfűszerezem, rádobom az apróra vágott kaprot és megpárolom. Majd felöntöm a tejszínnel és összeforralom.
Ráöntöm a kifőtt tésztára és alaposan összekeverem, tetejére reszelt sajtot szórok.
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a lereszelt sárgarépát és a zellert és együtt pirítjuk őket. Amikor már kicsit oda is kapott, hozzáadjuk a darált hú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA jó lasagne alapja a jó szósz, ráadásul ez készül a legtovább, így ésszerű is ezzel kezdened. A húsokat keverd össze, sózd és borsozd kedvedre. A hagymát és a szalonnát kockázd fe...
Elkészítési idő: 170 perc Nehézség: NehézA tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt fogkeményre főzzük. A főzőléből félreteszünk 1/2 dl-t. A mártáshoz 2 ek olajat felhevítünk. Rádobjuk a finomra vágott fokhagyma f...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű