~ 60dkg darált sertéshúst,
1 fej vöröshagymát kockázva,
1 cs.tk fokhagymakrémemet (saját),
2cs.tk sót,
4 rózsa brokkolit aprítva.
1 tk paprikakrémet (saját),
borst,
2 tojást és
2ek darált lenmagot összekevertem.
Két folpack között “kinyújtottam” és ráreszeltem 3 főtt tojást (a folpackra szórtam egy kis őrölt garit). Feltekertem ; lapos, zsírozott jénaiba tettem ; tetejét megkentem zsírral és beraktam a sütőbe. Sült ~160C körül 1 órát és még 20’- 220C-on.
Fini volt tökfőzelékkel is meg szendvicsnek is.
Variációk:
Főtt brokkoli-sajt-petrezselyemzöld
KOLBÁSZTÖLTELÉKKEL
https://www.facebook.com/groups/585108521605025/search/?query=brokkoli
Először is az alaposan megmosott krumplit héjasan, hideg, sós vízben tettem fel főni. Mire a húsokkal végeztem, addig meg is főtt a héjában. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert szétes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk. --Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk. - A visszamaradt zsiradékon...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű