menu

Családireceptkönyv.hu

BAKONYI GOMBÁS RIZS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál étolaj
1 fej hagyma - vörös
1 db paradicsom
400 g sertéshús
300 g gomba - csiperke/sampion
Fűszerezéshez:
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1 csipet só
1 csipet bors - fekete (őrölt)
A habaráshoz:
100 g tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


1A hagymát és a paradicsomot feldarabolom. A hagymát üvegesre pirítom, majd beleteszem a paradicsomot és megszórom pirospaprikával.
Bakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs recept
2Néhány perc múlva hozzáteszem a felkockázott húst, megsózom, borsozom.
Bakonyi gombás rizs recept
3Eközben a gombát megtisztítom, és felszeletelem, majd hozzáadom a húshoz.
Bakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs recept
4A lisztet elkeverem a tejföllel. Mikor puhára főtt a hús, behabarom vele az ételt.
Bakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs recept
5Főtt rizzsel tálalom.

BAKONYI GOMBÁS RIZS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós, egészben sült csülök, egyszerűen
Avatar Karacs Rudolf Kedvelnék
Ropogós, egészben sült csülök, egyszerűen

1. A csülköt megmossuk, megtisztítjuk, ha esetleg van rajta pecsét, akkor azt levágjuk, egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd közepes fokozaton (nála...

Elkészítési idő: 4-6 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mázos grill oldalas
Mézes-mázos grill oldalas

A feldarabolt oldalast zöldséges, hagymás, fokhagymás sós-borsos alaplében kis lángon, mint a húslevest szokás, előfőzzük (kb. 2 óra alatt, egész puhára főzzük- szúrjunk bele egy v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás malacsült burgonyával
Fokhagymás malacsült burgonyával

A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot és chilipaprikát. Ezt jól összekeverjük. A malachúst jól megmossuk, majd belet...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gonda
Sült oldalas
Sült oldalas

Elsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk