menu

Családireceptkönyv.hu

CSIKÓS-SZELET


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertésoldalas
15 dkg sertés apróhús
5 gombafej
4-5 csirkemáj
2 zsemle
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
késhegynyi majoranna

1 evőkanál zsír
csipet őrölt bors

Elkészítés:


A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. Majd petrezselyemzölddel elkeverjük a darált húshoz adjuk. A szétnyomkodott zsemlét is hozzáadjuk. Belekeverjük a tojásokat, borsot, majorannát, gyengén sózzuk, és nagyon jól összegyúrjuk.
A sertésoldalast felszúrjuk, kívül-belül gyengén besózzuk és a nyíláson a keveréket betömjük. Hústűvel összetűzzük, leöntjük forró zsírral, kevés víz hozzáadásával sütőben sütjük. Közben a levét pótoljuk. Ha a levét elsülte, hozzáadjuk az egészben hagyott fokhagymát, ismét vizet öntünk alá, meglocsolva puhára sütjük. Ha megsül, a hús kiemeljük.

CSIKÓS-SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Királyi sörös karaj
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Királyi sörös karaj

A hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm. Amikor a hús kérget kapott, t...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Gyulai vagdalt
Darált - Gyulai vagdalt

1. A ledarált húshoz keverjük a felaprított hagymát, az összepréselt fokhagymát és az összes fűszert. 2. Ezután alufóliára tesszük, mellé teszünk egy szál kolbászt. 3. Így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertésszelet zöldborsóval
Sertésszelet zöldborsóval

A hagymát kockára fölvágjuk és az étolajon elkezdjük piritani. Amikor már kezd egy kis szine lenni akkor hozzáadjuk a kockára fölvágott szalonnát és a fölvágott fokhagymát tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Brassói aprópecsenye lapockából
Brassói aprópecsenye lapockából

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy leresz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk