Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

CSIKÓS-SZELET


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertésoldalas
15 dkg sertés apróhús
5 gombafej
4-5 csirkemáj
2 zsemle
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
késhegynyi majoranna

1 evőkanál zsír
csipet őrölt bors

Elkészítés:


A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. Majd petrezselyemzölddel elkeverjük a darált húshoz adjuk. A szétnyomkodott zsemlét is hozzáadjuk. Belekeverjük a tojásokat, borsot, majorannát, gyengén sózzuk, és nagyon jól összegyúrjuk.
A sertésoldalast felszúrjuk, kívül-belül gyengén besózzuk és a nyíláson a keveréket betömjük. Hústűvel összetűzzük, leöntjük forró zsírral, kevés víz hozzáadásával sütőben sütjük. Közben a levét pótoljuk. Ha a levét elsülte, hozzáadjuk az egészben hagyott fokhagymát, ismét vizet öntünk alá, meglocsolva puhára sütjük. Ha megsül, a hús kiemeljük.

CSIKÓS-SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével
Sült oldalas gyömbéres sárgarépás burgonyapürével

A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger fasírt (paleo)
Hamburger fasírt (paleo)

A hamburger fasírtjához nem feltétlenül szükséges tojást adni, amennyiben hagyományosan darált marhahúsból készül. Miután én tiszta 0,5 kg darált sertéshússal és hozzáadott 20 dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Csikós tokány 2 - OK
Lapocka - Csikós tokány 2 - OK

1. Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát. 2. Ezután beletesszük a kb 5 cm hosszúra és 1 cm vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörkö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MILÁNÓI SERTÉSBORDA
MILÁNÓI SERTÉSBORDA

A forró zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítom benne a sonkát is, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, várok, ameddig saját levében...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk