70 dkg sertésoldalas
15 dkg sertés apróhús
5 gombafej
4-5 csirkemáj
2 zsemle
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
késhegynyi majoranna
só
1 evőkanál zsír
csipet őrölt bors
A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. Majd petrezselyemzölddel elkeverjük a darált húshoz adjuk. A szétnyomkodott zsemlét is hozzáadjuk. Belekeverjük a tojásokat, borsot, majorannát, gyengén sózzuk, és nagyon jól összegyúrjuk.
A sertésoldalast felszúrjuk, kívül-belül gyengén besózzuk és a nyíláson a keveréket betömjük. Hústűvel összetűzzük, leöntjük forró zsírral, kevés víz hozzáadásával sütőben sütjük. Közben a levét pótoljuk. Ha a levét elsülte, hozzáadjuk az egészben hagyott fokhagymát, ismét vizet öntünk alá, meglocsolva puhára sütjük. Ha megsül, a hús kiemeljük.
összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsdarabokat gondosan meg kell tisztogatni, többször megmosni és a lábvégeket hosszában kettévágni. Jobban elaprózni nem érdemes, mert csontszilánkos lehet. A fület négyfelé, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. 2. A megtisztított petrezselyemlevelet a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű