- 25 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg penne tészta
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 6 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kisebb vöröshagyma
- őrölt szerecsendió
- tej
- só, olaj
1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg.
2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket.
3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sózd meg. Kicsit forrald fel, majd keverd hozzá a tejföl egy részét.
4. A lisztet kevés tejjel keverd csomómentesre, és add a mártáshoz. Reszelj rá ízlésed szerint őrölt szerecsendiót.
5. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a kifőzött tészta felét simítsd bele.
6. Locsold rá a húsos mártást, majd tedd rá a tészta másik felét is.
7. A tetejét kend meg a megmaradt tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.
Összekeverni. Tört krumplival tölteni a kockákat, és bő zsírban kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPosition oven rack on lowest shelf of the oven. Place wire racks on top of 2 baking sheets. Dissolve agave and yeast with warm water in a large bowl of a stand mixer; let stand fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom cukorral, vaníliás cukorral. A kiflit kis darabokra összevágom, megszórom mákkal, porcukorral, majd leöntöm a forró tejjel. Kivajazott tűzálló tálba rakom, tete...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát apróra vágjük, majd annyi vízzel hogy épp ellepje megfőzzük, ha felfő hozzátesszük a sót is. Ha megfőtt, leszűrjük, majd krumplinyomóval jól áttörjük, fokozatosan hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes