sertéscomb-, vagy karaj
pirospaprika
liszt
tej
fokhagyma
zsiradék
A sertéshúst szeletekre vágom és kiklopfolom, majd a szeletek mindkét oldalát besózom. Kb. fél liter tejben 4-5 gerezd fokhagymát zúzok össze, belerakom a besózott hússzeleteket és 1-2 órán keresztül pácolom. Minél tovább pácolom a húst, annál finomabb lesz.
A hússzeleteket a pácolás végeztével lecsöpögtetem, lisztből és pirospaprikából panírt készítek. Ha túl sok a pirospaprika, akkor keserű lesz a bunda a sütés után.
A hússzeleteket bebundázom és közepes lángon kisütöm. Ha túl kicsi lángom sütöm a húst, akkor leesik a bunda a húsról, ha túl nagy lángon, akkor meg odaég. A sütés végeztével a hússzeleteket lecsepegtetem, majd savanyúsággal és körettel (rizs, dödölle, sült burgonya, stb.) tálalom.
A húsgombócot elkészítjük. Összekeverjük a rizst a sárgarépával, és olajozott teflonos edényben rápirítunk. Erre öntjük a húsleves a mustárral és a fűszerekkel, majd jénai tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfolom, sóval, borssal fūszerezem. A trappista sajtot, füstölt sajtot, pirospaprikával összekeverem. A húst ebbe a keverékbe mártom, hogy jól rátapadjon a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa gombát megtisztítom, apróra vágom. 2 szelet összevágott baconnal együtt elkezdem pirítani. Ízesítem a rozmaringgal, fehér borssal, vegetával. Ha elkészült a hússzeletek közepére...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű