menu

Családireceptkönyv.hu

VASI-PECSENYE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sertéscomb-, vagy karaj
pirospaprika
liszt
tej
fokhagyma
zsiradék

Elkészítés:


A sertéshúst szeletekre vágom és kiklopfolom, majd a szeletek mindkét oldalát besózom. Kb. fél liter tejben 4-5 gerezd fokhagymát zúzok össze, belerakom a besózott hússzeleteket és 1-2 órán keresztül pácolom. Minél tovább pácolom a húst, annál finomabb lesz.
A hússzeleteket a pácolás végeztével lecsöpögtetem, lisztből és pirospaprikából panírt készítek. Ha túl sok a pirospaprika, akkor keserű lesz a bunda a sütés után.
A hússzeleteket bebundázom és közepes lángon kisütöm. Ha túl kicsi lángom sütöm a húst, akkor leesik a bunda a húsról, ha túl nagy lángon, akkor meg odaég. A sütés végeztével a hússzeleteket lecsepegtetem, majd savanyúsággal és körettel (rizs, dödölle, sült burgonya, stb.) tálalom.

VASI-PECSENYE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Darált - Fasírtgolyók
Darált - Fasírtgolyók

1. A zsemlét beáztatom, majd kifacsarom. 2. Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem. 3. Az összes hozzávalót (az olaj kivételével) jól összekeverem és vizes kézzel di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fokhagymás tepsis tarja
Fokhagymás tepsis tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Töltött sertésdagadó
Töltött sertésdagadó

A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A szalonnát apróra szeljük és kevés olajon zsírjára sütjük, majd félre tesszük. Az utána maradt zsíron az apróra vágott hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

Elkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a papr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk