400 g fejtett bab
4 közepes sárgarépa tetszés szerint földarabolva
2 közepes petrezselyem gyökér
1 halványito zeller
csokor petrezselyem
1paprika
1 közepes vöröshagyma fölkockázva
4-5 gerezd fokhagyma
öröltbors
200 g száraz füstölt kolbász karikákra fölvagdosva
viz kb 2 liter
Rántáshoz
liszt
étolaj
örölt füszerpaprika
Csipetke
1 tojás
liszt.
A hozzávalókat egy fazékba tesszük fölöntjük vizzel és puhára fözzük.
majd készitünk egy rántást.
Az ét olajon a lisztett kb 2 pupos evökanál enyhén megpiritjuk és megszórjuk örölt pirospaprikával. A levesbe öntjük folyamatos kevergetés melett.
Közben már amig fött a leves egy tojásbol liszt hozzáadásával kemény csipetketésztát készittünk.
A már berántott levesünkbe tesszük a csipetketésztánkat és jól össze forraljuk.
A szárazbab esetében elösször a babot a hagyma fokhagymával majdnem készre fözzük kb 250- 300 g mert még dagad majd ennyi elég. A zöldségeket csak utána adjuk hozzá.
A többi eljárás ugyan az..
A kolbászt helyettesithetjük más füstölt áruval viszont ebben az esetben figyeljünk a sózásra
A tyúkot megmossuk, és a vöröshagymával (egészben) feltesszük főzni egy minimum 5 literes edényben, hideg vízben. Ami nagyon fontos, hogy ne forrjon bugyogva, tehát kis lángon kell...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l. ví...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A húst egyforma nagy kockákra vágunk. 2. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. 3. A felforrt levest a kockákra és karikára vágott vegyes leveszöldséggel b...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szárított gombát vízbe rakjuk. 2. A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk. 3. Egy edénybe, ha otthon főzzük olajat hevítünk, rárakjuk a karikára vágott hagymát és ü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz