1 közepes vöröshagyma
4 közepes gerezd fokhagyma
1 fél piros kaliforniai paprika ( ha kicsi akkor mehet bele 1 egész is.)
2 közepes fehérrépa
3 közepes sárgarépa
1 szár halványitó zeller
petrezselyem
1 husleveskocka
só
öröltbors
1 jó evökanál száritott tárkony, lehet többet is.
1 dl tejföl
1 dl tejszin
kb 2 liter viz
kb két evökanál liszt habaráshoz
ét olaj
A galuska tésztához
2 tojás és liszt annyi amennyi szükséges.
A vöröshagymát kockaformára fölvágjuk és kevés ét olajon megpiritjuk dinszteljük. Amikor már szép a szine akkor a földarabolt fokhyamát is hozzáadjuk jol össze keverjük annyi elég a fokhagymának.
A tetszölegesen fölvágott zöldségeket is hozzáadjuk, fölengedjük vizzel.Tárkony kivételével füszerezzük.
A zöldségeket puhára fözzük.
Elkészitjük a tejföl és a tejszinnel liszt hozzáadásával a habarást. Majd behabarjuk a levesünket. Megszórjuk a tárkonyal. Majd beleszaggatjuk egy kiskanál segitségével a tojás és liszt keverékéböl készült galuska tésztánkat.
készre fözzük.
Jó étvágyat.
A bacont egy cseppnyi olajon megpirítjuk, a hámozott, magvazott tököt kockára vágjuk, a szalonnán 10-15 percig pároljuk, hozzáadunk egy rozmaringágat, egy csipet frissen reszelt sz...
Elkészítési idő:A megpucolt hagymát karikára szelem és a vajjal, állandóan kevergetve, üvegesre párolom, majd rászórom a lisztet és megpirítom vele. Ezt követően néhány dl levessel, vagy alap léve...
Elkészítési idő:A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a burgonyát kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát...
Elkészítési idő: