400 g eper
400 ml habtejszín
400 g crème fraîche (vagy sűrű tejföl)
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kk citromlé
2 csomag habfixáló
Az epret pürésítjük.
Tejfölt, porcukort, 1 kiskanál citromlevet és a vaníliás cukort jól összekeverjük
A tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, és habosítjuk. Majd a tejfölös krémmel összekeverjük.
Poharakba töltjük, nekem öt db, 250 ml pohár lett ebből a mennyiségből.
A tejszínes krémre ráöntjük a pürésített epret.
Kb. 1 órát hűtjük, majd fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Előkészítés: A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjéket az ecettel, keményítővel, vaníliás cukorral és porcukorral kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet meglangyosítom, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverem. Beleteszem a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd őrölt fahéjjal, szegfű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a Ramával összekeverjük, belekeverjük a tejport, a porcukrot és a kókuszt. 1 napra hűtőbe tesszük. Golyókat formálunk, a közepébe mogyorót teszünk és kókuszban megforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A tésztát 24 percig sütjük. Ezalatt kemény habbá verjük a tojásfehérjét a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű