4 ek. kacsa-, vagy libazsír
50 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg házi füstölt tarja, vagy sonka
20 dkg csemege uborka
500 gr paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
A hagymát vágd apróra. A sertéshúst, a szalonnát, a tarját és a csemege uborkát vágd fel csíkokra.
Kacsazsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd dobd rá a szalonnát is, kicsit pirítsd le, majd tedd rá a sertéshúst is. Sózd, borsozd és önts rá egy kis vizet és fedő alatt párold. Nézz rá néha és ha kell, akkor pótold alatta a vizet.
Ha félig megpuhult a hús, akkor tedd hozzá a tarját is. Ha teljesen megpuhult, akkor hozzáteheted a csemege uborkát és a paradicsompürét is. Főzd jól össze, ha kell, akkor még fűszerezd.
http://www.szer-etet.hu/hentes_tokany
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a többit 0,5 centis kockákra aprítjuk. A szalonnát 0,5 centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, az olajon, bőrét is bele dobva kisüt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácolom. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot annál porhanyósabb és ízletese...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra felvágjuk a hagymát és zsiradékon megpároljuk.Belekeverjük a csapott ek.piros paprikát és azonnal felöntjük egy pohár vizzel.Elpárologtatjuk a vizet és beletesszük a kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük őket. 2. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk az összepré...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz