4 bögre liszt
Só
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál cukor
2 bögre reszelt sajt ízlés szerint
2 bögre natúr joghurt
Reszelt sajt
Olaj
A lisztet elkeverem a sóval,a sütőporral a cukorral.Hozzá adom a 2 bögre reszelt sajtot.Elkeverem.Beleöntöm a joghurtot.Elkeverem.Kézzel egy gombócot készítek belőle.Meghengergetem kicsit.Egyforma darabokra vágom. Kb egy ujjnyi vastag darabokra.Megszórom kevés lisztel ,hogy ne ragadjon elkezdem kör alakúra kinyújtani.Ha kész a nyújtás megtöltöm egy kevés reszelt sajttal.Összefogom a széleit mint egy kis batyut.Ezt is kinyújtom.Olajban kisütöm.Ízlés szerint fokhagymával tejföllel és sajttal tálalom.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót összegyúrni 4 mm vastagra nyújtani, A maradék 2 tojásfehérjét habbá verni azzal kell lekenni a tésztát és mehet rá még 10 dkg reszelt sajt.Lehet szaggatni vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. É...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldarab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű