4 bögre liszt
Só
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál cukor
2 bögre reszelt sajt ízlés szerint
2 bögre natúr joghurt
Reszelt sajt
Olaj
A lisztet elkeverem a sóval,a sütőporral a cukorral.Hozzá adom a 2 bögre reszelt sajtot.Elkeverem.Beleöntöm a joghurtot.Elkeverem.Kézzel egy gombócot készítek belőle.Meghengergetem kicsit.Egyforma darabokra vágom. Kb egy ujjnyi vastag darabokra.Megszórom kevés lisztel ,hogy ne ragadjon elkezdem kör alakúra kinyújtani.Ha kész a nyújtás megtöltöm egy kevés reszelt sajttal.Összefogom a széleit mint egy kis batyut.Ezt is kinyújtom.Olajban kisütöm.Ízlés szerint fokhagymával tejföllel és sajttal tálalom.
A tésztát megdagasztjuk, kelesztjük, majd 3 cipót csinálunk belőle, és vékonyra nyújtjuk. Olvasztott margarint, tojássárgáját, kevés sóval összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyob...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag, halványbarna hab képződik). A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz