4 bögre liszt
Só
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál cukor
2 bögre reszelt sajt ízlés szerint
2 bögre natúr joghurt
Reszelt sajt
Olaj
A lisztet elkeverem a sóval,a sütőporral a cukorral.Hozzá adom a 2 bögre reszelt sajtot.Elkeverem.Beleöntöm a joghurtot.Elkeverem.Kézzel egy gombócot készítek belőle.Meghengergetem kicsit.Egyforma darabokra vágom. Kb egy ujjnyi vastag darabokra.Megszórom kevés lisztel ,hogy ne ragadjon elkezdem kör alakúra kinyújtani.Ha kész a nyújtás megtöltöm egy kevés reszelt sajttal.Összefogom a széleit mint egy kis batyut.Ezt is kinyújtom.Olajban kisütöm.Ízlés szerint fokhagymával tejföllel és sajttal tálalom.
Az olajat a tejjel, a cukorral és a sóval langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig állni hagyjuk. A liszteket dagasztógép táljába szitáljuk, és az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pizzatésztát 12 egyenlő négyzetekre vágjuk, és közepükbe teszünk egy-egy, körülbelül 2x2 centis kockára vágott sajtot. Megszórjuk kevés aprított medvehagymával, majd a tésztákból...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és lekenjük a tejföllel elkevert tojásfehérjével, majd reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű