25-30 dkg sertés darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
vaj
só
bors
tejszín vagy tejföl
sós palacsinta
Sós palacsinta tésztát készítünk, és kisütjük. A darált húst sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, és vajon megpároljuk. Ha szükséges, kevés alaplevet öntünk alá. A vöröshagymát felkockázzuk, és vajon megdinszteljük, párhuzamosan a hússal. Ha elkészültek, összekeverjük őket, és a keverékkel megtöltjük a palacsintákat. Kivajazott jénai tálba fektetjük a tekercseket, és kevés tejszínnel vagy tejföllel meglocsoljuk. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A hust felszeletelem,nem nagyon vekonyra... Sozom,borsozom,paprikazom, es keves olajon hirtelen mindket oldalat picit atsutom,amig a hus szele barnulni kezd... A hagymat karikara...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A penne tésztát andante kifőzzük. 2. A megdinsztelt vöröshagymára tesszük a húst, a gombát, a zöldpaprikát, a fokhagymát és a hús fehéredéséig pirítjuk. 3. Sóval, őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát kis kockákra darabolni, mint pörköltöt elkezdeni főzni. Amikor a húsdarabok félig puhák, hozzáadni a savanyú káposztát, babérlevelet, egész borsot, kissé fölengedni vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes