menu

Családireceptkönyv.hu

0.Bejgli egybe három,mák,dió,gesztenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


26 dkg liszt
8 dkg margarin
5 dkg sertészsír
3 dkg cukor
1 cs só
4 gr élesztő
2 tojássárgája
0,5 dl tej

töltelék:
gesztenyés:
25 dkg gesztenyemassza
kevés rum
1 vaníliás cukor

diós:
15 dkg dió
5 dkg cukor
1/2 cs vaníliás cukor
2 dkg méz
0,4 dl tej
1/2 citrom reszelt héja

mákos:
12 dkg darált mák
10 dkg cukor
1/2 cs vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
0,6 dl tej
2 dkg méz

kenés:
1 tojás



Elkészítés:


Egy tálba kimérjük a lisztet, margarint, zsírt, sót, porcukrot, és összemorzsoljuk a kezünkkel az egészet
Egy másik edénybe kimérjük a tejet, hozzáadjuk az élesztőt, a tojás sárgákat, és villával összekeverjük!
A lisztes keverékhez öntjük a tejes keveréket, és összegyúrjuk! Ne gyúrjuk túl! Csak annyira, hogy egynemű legyen! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk!
A gesztenyemasszát összekeverjük a rum aromával, és a vanília cukorral!
A darált mákhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vanília cukrot, a reszelt citromhéját, összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézzel felforralt tejet! Jól elkeverjük!
A diót ledaráljuk! Hozzáadjuk a porcukrot, a vanília cukrot, és a reszelt citrom héját! A tejet felforraljuk a mézzel, majd hozzáöntjük a diós keverékhez! Jól elkeverjük! 1 órára a hűtőbe rakjuk!
A tésztát 2 részre osztjuk! Téglalap alakúra nyújtjuk!
A tészta bal szélére rakunk először a máktöltelékből egy hosszú rudat!(A máktöltelék fele!)Erre balról ráhajtjuk a tésztát, de csak addig, hogy eltakarja a tölteléket! Mellé jöhet a diós töltelékből is 1 csík!(A diós töltelék fele!)Most balról óvatosan ráhajtjuk jobbra mindkét tölteléket!
Mellé jön a gesztenyés töltelékből 1 rúd!(A gesztenyés töltelék fele!)Jobbról ráhajtjuk a tésztát, és óvatosan összenyomkodjuk kicsit a tésztát! Ha kész, óvatosan megfordítjuk! Így járunk el a másik tésztával is!!
Egy tojást szétválasztunk! Egy tálcára tesszük a tésztát, és lekenjük tojássárgájával! Kb. 30 percet hideg helyre tesszük! Ha letelt lekenjük a fehérjével is! Megint 30 percet hideg helyre rakjuk! Felszeleteljük kb. 2-3 cm-es darabokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anya
Fánk
Fánk

Felfuttatjuk az élesztőt és a hozzávalókkal bedagasztjuk. 1/2 órán át kelesztjük, majd kiszaggatjuk és sütjük jó közepes lángon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fánk
Fánk

Az alapanyagokat összekeverem simára dagasztom. Meleg helyen a kétszeresére kelesztem lefedve. Ujjnyi vastagra nyújtom, fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatom, letakarom és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gurulós fánk - kelebiai gurulós fánk
Gurulós fánk - kelebiai gurulós fánk

Elkészítés: a cukros tejben az élesztőt felfuttatom a liszthez keverem, hozzáadom a vizet, t.sárgáját, olvaszott vajat majd jól összedolgozom. (Kemény tészta lesz!) Pár percig pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rác RÉTES Borbás Marcsitól
Rác RÉTES Borbás Marcsitól

Egy kézi habverő segítségével az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Az egészet összed...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk