Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

174. Török serpenyős kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,5 csésze tej
1,5 csésze víz
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 evőkanál száraz élesztő
5 csésze liszt
kenés:3 evőkanál vaj
Fél pohár olaj

töltelék
300 g reszelt sajt

Elkészítés:


A liszt kivételével az összes többi hozzávalót a keverőtálba tesszük, majd összekeverjük, majd lisztet adunk hozzá, és puha kézhez nem ragadó tésztát készítünk, egy órát pihentetjük, a pihent tésztát 2-3 percig gyúrjuk. perc, 12 egyforma gombócra osztjuk és olvasztott vaj és olaj keverékével megkenjük a gombócokat és megfelelő tálba tesszük , hagyjuk 15 percig pihenni, mint a videóban, majd olajozzuk be a kezünket és nyújtsuk ki a gombócot, tegyük bele a tölteléket, hajtsuk be minden oldalról és tegyük félre, nyújtsunk még egy gombócot, tegyük a közepébe a töltöttet és hajtsuk meg minden oldalról, tegyük félre, készítsük elő az összeset és kivajazott serpenyőben, közepes lángon süssük meg

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsúrkenyér  Limara
Zsúrkenyér Limara

A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle. Sütőzacskóba, vagy süt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Tósztkenyér
Tósztkenyér

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót belemérjük a dagasztógép üstjébe, vagy ha kézzel dagasztjuk egy nagy tálba. Ráöntjük a folyékony adalékokat és kb. 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsi
LÍPIA, A CSÁNGÓ LEPÉNY
LÍPIA, A CSÁNGÓ LEPÉNY

Elkészítés: A lisztet tálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, annyit, amennyit a tészta felvesz, és kenyértésztát dagasztunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk