1,5 csésze tej
1,5 csésze víz
2 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 evőkanál száraz élesztő
5 csésze liszt
kenés:3 evőkanál vaj
Fél pohár olaj
töltelék
300 g reszelt sajt
A liszt kivételével az összes többi hozzávalót a keverőtálba tesszük, majd összekeverjük, majd lisztet adunk hozzá, és puha kézhez nem ragadó tésztát készítünk, egy órát pihentetjük, a pihent tésztát 2-3 percig gyúrjuk. perc, 12 egyforma gombócra osztjuk és olvasztott vaj és olaj keverékével megkenjük a gombócokat és megfelelő tálba tesszük , hagyjuk 15 percig pihenni, mint a videóban, majd olajozzuk be a kezünket és nyújtsuk ki a gombócot, tegyük bele a tölteléket, hajtsuk be minden oldalról és tegyük félre, nyújtsunk még egy gombócot, tegyük a közepébe a töltöttet és hajtsuk meg minden oldalról, tegyük félre, készítsük elő az összeset és kivajazott serpenyőben, közepes lángon süssük meg
Egy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel (nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal). Nedves ruhával lefedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalói a sajt és az aszalt paradicsom kivételével dagasztógépbe tettem, hagytam, hogy szép hólyagos tésztát dagasszon. Az utolsó 5 percben tettem hozzá a sajtot és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDas Mehl in eine große Rührschüssel sieben, das Salz darunter mischen. Anschließend das Wasser erhitzen, darin die Butter schmelzen, die kalte Milch dazugeben und in der nun lauwar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 dl –es bögrét használtam. A dagasztótálba öntöttem 3 bögre BL 80 gyermelyi, fehér búzakenyérlisztet, 1,5 bögre langyos vizet, 2 dkg porélesztőt, két evőkanál olajat, csipet só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű