2-2,5 csésze szitált liszt
2 evőkanál cukor
0,5 teáskanál só
0,5 teáskanál száraz élesztő
1 csésze (250 ml) meleg víz vagy tej
2 evőkanál növényi olaj
kenés: tojás
szór: mag
gyúrjuk össze a tésztát
2 evőkanál növényi olaj
letakarja a tésztát és meleg helyen hagyja 20-30 percig
ossza fel egyenlő 4 részre
gömbölyít
szórj lisztet az asztalra
kb. 20 cm kört nyújtani
1 tojás, megkenjük a lepényt
reszelt kemény sajt
magok, szezámmag, mák - szóráshoz
Süssük 180 ° C-on 15-20 percig
letakarva kissé kihűl
Jó étvágyat kívánunk!
A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűA kenyeret kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Széleit levágjuk, majd megvajazzuk. A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk. Egy kevés majonézt kenünk rá, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy serpenyőben, kis lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és az ételítesítővel fűszerezzük, majd nagy lángon 8-10 perc alatt megpirítjuk a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér tetejét V alakban bemetsszük, és kibelezzük. Fontos, hogy puha kenyértípust válasszunk, mert ha nem, sütés közben élvezhetetlenre szárad. A bacont felvágjuk, és megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű