Családireceptkönyv.hu

592. Lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-2,5 csésze szitált liszt
2 evőkanál cukor
0,5 teáskanál só
0,5 teáskanál száraz élesztő
1 csésze (250 ml) meleg víz vagy tej

2 evőkanál növényi olaj

kenés: tojás

szór: mag

Elkészítés:


gyúrjuk össze a tésztát
2 evőkanál növényi olaj
letakarja a tésztát és meleg helyen hagyja 20-30 percig
ossza fel egyenlő 4 részre
gömbölyít
szórj lisztet az asztalra
kb. 20 cm kört nyújtani
1 tojás, megkenjük a lepényt
reszelt kemény sajt
magok, szezámmag, mák - szóráshoz
Süssük 180 ° C-on 15-20 percig
letakarva kissé kihűl
Jó étvágyat kívánunk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Riburger mikróban
Riburger mikróban

A zsemléket félbevágjuk megkenjük vajjal, ráhelyezünk mindegyikre 4-4 szelet szalámit, erre rakunk 1-1 kávéskanál pizza szószt, rárakjuk a szelet sajtokat, ráborítjuk a zsemle fels...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás sajtos torillatekercs
Sonkás sajtos torillatekercs

A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a krémsajtba a fűszerpaprikával és a borssal együtt. A tortillalapoka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - Körözöttes
Palacsinta - Körözöttes

A hagyományosan készített körözöttet finomra vágott szalámival elkeverjük, megtöltjük vele a sós tésztából sütött palacsintákat és néhány percre forró sütőbe helyezzük. Teával kit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Göngyölt virsli
Göngyölt virsli

A virsliket megfőzzük, aztán mindegyiket bevágjuk hosszában, annyira, hogy egy kis reszelt sajttal és ketchuppal vagy majonézzel (ízlés szerint) megtölthessük. A vékonyra szeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk