50 dkg liszt
kb fél dl tej
25 dkg margarin
5 g sütőpor
citromhéj
2 tojássárga
1 kg körte
10 dkg cukor
20 dkg dió
kenés: tojás
Körtét kockázni.
Liszt, margarin, sütőpor, citromhéj össze.
Tojássárga,5 dkg cukor,tej összegyúrni.
Felezni a tésztát,nyújtani rá körte, 5 dkg cukor,dió
Rá másik tészta megszurkálni. Lekenni tojással
140 fok 30 - 40 perc
26 x 24 cm tepsi
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg finomlisztet, 2 csomag Váncza sütőport, 50 dkg cukrot, 2 csomag Váncza vaníliás cukrot tálban összekeverünk, elmorzsoljuk 40 dkg Ráma-margarinnal, hozzáadunk 4 közepes egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos módon elkészítünk egy piskótát 6 tojásból: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot, ezután a habhoz keverjük a tojássárgákat, végül pedig n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kimért lisztet és a tejet kb. 40 C fokra langyosítjuk. Ez azért fontos, mert az élesztő ilyen hőmérsékleten tud megfelelően működni. 2. Egy kisebb keverőtálban kovászt készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű