25 dkg kovász
4 dl víz
30 dkg liszt
30 dkg kenyér liszt
2 ek olaj
2 tk só
A kovász vízzel habosra keverni. Hozzá keverni a lisztet.
30 - 40 perc pihi. Dagasztani közbe hozzáadni a sót,olajat.
30 perc pihi, olajos tálba.Hajtogatni 3 x 30 percenként.
Formázni, 30 perc pihi, tál,ruha jó lisztes bele a kenyér és 12 órát hűtőbe keleszteni.
A sütőbe vizes edény és 250 fokon üres tepsivel melegíteni.
A kenyeret ráfordítani a forró tepsire, 10 percig sütni.
A vizes edényt kivenni és 200 fokon még 35 - 40 percig sütni.
Kivenni és vízzel spiccelni.
A kovászt feloldottam a vízben, a lisztet átszitáltam, elkevertem a sóval, majd a feloldott kovásszal. Összeállítottam a tésztát és letakarva hagytam 10 percig pihenni a kelesztő t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz4 tojást és kevés vizet kellett hozzákeverni. 15 percet állni hagytam, majd 170 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem. Bacon chipsszel, tojássalátával és lila hagymával tála...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsömlét bevagdosom mélyen mindkét irányból 1x1 vagy 1,5x1,5 centis kockákra,de nem az aljáig. Megpirítjuk a bacont, majd a résekbe dugdossuk a sajtokat és a bacont. A zsírban fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vas...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz