25 dkg kovász
4 dl víz
30 dkg liszt
30 dkg kenyér liszt
2 ek olaj
2 tk só
A kovász vízzel habosra keverni. Hozzá keverni a lisztet.
30 - 40 perc pihi. Dagasztani közbe hozzáadni a sót,olajat.
30 perc pihi, olajos tálba.Hajtogatni 3 x 30 percenként.
Formázni, 30 perc pihi, tál,ruha jó lisztes bele a kenyér és 12 órát hűtőbe keleszteni.
A sütőbe vizes edény és 250 fokon üres tepsivel melegíteni.
A kenyeret ráfordítani a forró tepsire, 10 percig sütni.
A vizes edényt kivenni és 200 fokon még 35 - 40 percig sütni.
Kivenni és vízzel spiccelni.
Másnap reggel hozzá szitálunk 1 kg lisztet teszünk hozzá 30g sót 10 g cukrot 2 ek olajat és 4 dl langyos vizet. Ez liszt függő. Ebből szép sima tésztát dagasztunk. Letakarva 30 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk. 2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot. 3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. TangZhong készítése, majd szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása az összes tésztaképző alapanyag felhasználásával 3. Tésztaérés: 30 perc 4. Tészta osztása 3 ×...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű