menu

Családireceptkönyv.hu

0.Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 dl forró tej
5 dkg olv. margarin
1 ek zsír
3 ek cukor
cs só
25 g élesztő
1 tojássárga
50 dkg liszt

Elkészítés:


Forró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócokat formálni, hogy több kicsi bukta legyen!
Sütés előtt vízzel spriccelni.
180-190 fok, 30 percre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos pogácsa
Joghurtos pogácsa

--Egy tálban a lisztet ,sót ,cukrot összekeverjük,a két tojást felverjük és hozzáadjuk. --A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk langyosra és a joghurtot is langyosra mel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós stangli kifli (Vaskeresztes)
Sós stangli kifli (Vaskeresztes)

Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Scone - angol pogácsa féleség teához
Scone - angol pogácsa féleség teához

A liszt nélkül a többi hozzávalót villával összekeverem. A lisztet és a reszelt vajat is lágyan beledolgozom. Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát. Kellemesen gyúrható legyen, s...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros bukta receptje
Lekváros bukta receptje

Langyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk