Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

156.Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl forró tej
5 dkg olv. margarin
1 ek zsír
3 ek cukor
cs só
25 g élesztő
1 tojássárga
50 dkg liszt

Elkészítés:


Forró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócokat formálni, hogy több kicsi bukta legyen!
Sütés előtt vízzel spriccelni.
180-190 fok, 30 percre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hagymás pogácsa
Hagymás pogácsa

Előkészítés Sütőt 200 fokra melegítem. Tejben, cukorral, élesztőt felfuttatom, majd a tészta többi hozzávalóival összedolgozom. Hűtőben folpackba csomagolva 2 órát pihentetem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Panettone olasz karácsonyi kuglóf
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Panettone olasz karácsonyi kuglóf

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a resz...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
640.Diós-mákos Bejgli szelet
640.Diós-mákos Bejgli szelet

Liszt, cukor,só, zsír, margarin össze élesztő, tej, tojássárga össze az egészet egybe gyúrni, 1 óra hűtő tej, mák főz tej, dió főz tészta 3 fele oszt., nyújt 24 x 32 cm teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Omlós csodapogácsa Sz. Marikánktól
Omlós csodapogácsa Sz. Marikánktól

Összedolgozom a tésztát. Lágy, de formázható tészta legyen. Legalább 2 órát pihentetem a hűtőben, fóliával letakarva. 1-1,5 cm vastagra nyújtom, apró pogácsákat szaggatok. Ismét...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk