Családireceptkönyv.hu

156.Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl forró tej
5 dkg olv. margarin
1 ek zsír
3 ek cukor
cs só
25 g élesztő
1 tojássárga
50 dkg liszt

Elkészítés:


Forró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócokat formálni, hogy több kicsi bukta legyen!
Sütés előtt vízzel spriccelni.
180-190 fok, 30 percre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Mazsolás puffancskalács
Mazsolás puffancskalács

Az alapanyagokat jól bedagasztom ,mazsolát a végén adom hozzá! Egy óra kelesztés, utána könnyedén átgyúrom a tésztát, pár perc pihentetés után elosztom 18 darabra (kb 6-7 dkg e...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csaba
Panini kenyér
Avatar Inke Kedvelnék
Panini kenyér

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet egy tálba mérjük, gépi, vagy kézi dagasztótálba, majd hozzámérjük a többi hozzávalókat. Beletesszük az élesztős tejet is. Lega...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Buci
Buci

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy dagasztótálban összekeverjük a liszteket és a sót, ezután mehet bele az élesztős tej és 1 tojássárgája. Összekeverjük, belerakjuk a vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Karlovarské knedlíky
Karlovarské knedlíky

Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme rozmíchanými žloutky s mlékem. Přidáme sůl, špetku muškátového oříšku, nadrobno nasekanou petrželku a hrubou mouku – vše důkladně promíchám...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk