menu

Családireceptkönyv.hu

156.Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl forró tej
5 dkg olv. margarin
1 ek zsír
3 ek cukor
cs só
25 g élesztő
1 tojássárga
50 dkg liszt

Elkészítés:


Forró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócokat formálni, hogy több kicsi bukta legyen!
Sütés előtt vízzel spriccelni.
180-190 fok, 30 percre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Retró strandos lángos
Retró strandos lángos

Kezdjük a fokhagyma szósszal, mert annak állni kell. A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk. Az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
DARÁZSFÉSZEK  *
DARÁZSFÉSZEK *

2 dkg élesztőt 0,5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk. 40 dkg liszthez hozzáadunk egy csipet sót, elkeverjük. Beleteszünk 2 tojás sárgáját, és fokozatosan kb. 1,5 - 2 dl langyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Sacko
“Pooh” tészta
“Pooh” tészta

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött, kelt tészta, kifli
Töltött, kelt tészta, kifli

A tejet összekevertem a szárított élesztővel és a cukorral, kb 20 perc alatt felfuttattam. Hozzákevertem a tojásfehérjét, az olajat, a szénsavas vizet, a lisztet és a sót. Alaposan...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk