menu

Családireceptkönyv.hu

0.Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 dl forró tej
5 dkg olv. margarin
1 ek zsír
3 ek cukor
cs só
25 g élesztő
1 tojássárga
50 dkg liszt

Elkészítés:


Forró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócokat formálni, hogy több kicsi bukta legyen!
Sütés előtt vízzel spriccelni.
180-190 fok, 30 percre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Dóra Nagy
Pihe-puha kakaós csiga
Pihe-puha kakaós csiga

A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Közepébe kis mélyedést csinálunk, bele tesszük a két tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Kakaós és túrós kalács
Kakaós és túrós kalács

Elkészítése: A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZILVÁS LEPÉNY
SZILVÁS LEPÉNY

A szilvát megmossuk és kimagozzuk – felhasználásig félretesszük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Expressz croasson Limara
Expressz croasson Limara

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután 16 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk