Családireceptkönyv.hu

654.Pita házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


előtészta összetétele:
- Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 130g
- Friss élesztő: 16g, vagy szárított élesztő: 4,5g
- Cukor: 3g
- Víz: 130ml

tészta összetétele:
- Érett előtészta: teljes mennyiség
- Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 270g
- Só: 8g
- Olívaolaj: 12g
- Kefir: 130g

Elkészítés:


1. Előtészta készítés
2. Előtészta érés: 30 perc
3. Tészta készítés az olívaolaj utólagos hozzáadásával
4. Tésztaérés: 45 perc
5. A tészta osztása 8×85g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
6.Pihentetés: 15 perc
7. Kb. 15cm átmérőjű, 2mm vastagságú korongok nyújtása
8. Kelesztés: 25-40 perc
9. Sütés: 250C°-ra előmelegített tepsi , légkeveréses üzemmódba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 5-6 perc alatt készre sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gábor a Házi Pék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
190. Almás kovászos kenyér
190. Almás kovászos kenyér

A kovászhoz nem kell más, csak egy alma, fél liter ásványvíz, és liszt a későbbi etetéshez. Az almát felkockázzuk, és egy dunsztosüvegbe dobjuk. Rátöltjük a vizet, és rázárjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Török kenyér (Limara)
Török kenyér (Limara)

A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Francia bagett
Francia bagett

Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Mindenmentes kenyér
Mindenmentes kenyér

A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) a méz felével, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Eközben daráljuk meg előbb a kölest, majd a hajdi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk