60 dkg. Liszt
25 g élesztő
3 dl tej
80 g margarin
2 ek. cukor
2 db.tojás
2 db.tojás sárgája
8 csipet só
szórás: cokros- fahéj
Az élesztőt langyos tejbe felfuttatjuk az összes hozzávalót összegyúrjuk jól kidolgozzuk géppel 15 perc kb.
Egy órát pihen, utána hat felé osztjuk kör alakúra nyújtjuk és 8 felé vágjuk, fel tekerjük kiflinek és fahéjas cukorba mártjuk.
Sütőpapírra tesszük 180 fokon 20 percig sütjük
Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesFelfuttatom az élesztőt hozzá adom a tojást, a sóval összekevert lisztet, a vizet apránként, hogy kelttészta keménységű tészta legyen. Nagyon jól ki kell dagasztani, majd duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral ,sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összedolgozzuk. A tésztának félkemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes