2 dl víz
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
5 dkg cukrozatlan kakaópor
reszelt narancshéj
1/2 dl rum
25 dkg apróra tört háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg durvára vágott dió
10 dkg fekete és vörös áfonya /mazsola/
A vizet, a porcukrot, a kakaót és a vajat egy lábosban feltesszük melegedni. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg a vaj felolvad, hozzáadjuk a rumot és a reszelt narancshéjat és 3-4 percig kevergetve főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tört és darált kekszet, a diót és az áfonyát. Jól elkeverjük. Fóliázott formába is simíthatjuk, de én a folpackra öntöttem és szalámi alakúra formáltam. A fóliával feltekerjük és kihűtés után, hűtőszekrénybe tesszük, kb. 3 óra dermedés után lehet szeletelni.
Bármilyen csonthájas, vagy aszalt gyümölccsel készíthetjük, vagy csokidarabokkal, kávéval még fokozhatjuk a csokis ízt.
A tojássárgájákat a cukor felével és a margarinnal alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral és csipetnyi sóval keményre verjük, majd a sütőporral elkevert liszttel...
Elkészítési idő:A sütőt 175 fokra melegítjük elő. A kekszet összegyúrjuk a vajjal és belenyomkodjuk egy piteformába. Egy közepes méretű tálban felverjük a tejszínt, majd belekeverj...
Elkészítési idő: