2 dl víz
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
5 dkg cukrozatlan kakaópor
reszelt narancshéj
1/2 dl rum
25 dkg apróra tört háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg durvára vágott dió
10 dkg fekete és vörös áfonya /mazsola/
A vizet, a porcukrot, a kakaót és a vajat egy lábosban feltesszük melegedni. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg a vaj felolvad, hozzáadjuk a rumot és a reszelt narancshéjat és 3-4 percig kevergetve főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tört és darált kekszet, a diót és az áfonyát. Jól elkeverjük. Fóliázott formába is simíthatjuk, de én a folpackra öntöttem és szalámi alakúra formáltam. A fóliával feltekerjük és kihűtés után, hűtőszekrénybe tesszük, kb. 3 óra dermedés után lehet szeletelni.
Bármilyen csonthájas, vagy aszalt gyümölccsel készíthetjük, vagy csokidarabokkal, kávéval még fokozhatjuk a csokis ízt.
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy...
Elkészítési idő: 30 percA poharak aljára 1-2 ek baracklekvárt rétegezünk, majd erre kekszdarát szórunk, végül jöhet rá a puding. A tetejére reszelt étcsokit vagy kakaóbabtöretet szórunk. Tipp: Profi kon...
Elkészítési idő:Első lépésként a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ezután mehet hozzá a só, a narancs leve és héja, a kókuszreszelék,...
Elkészítési idő:A 6 tojássárgáját a margarinnal, porcukorral és a citrom levével habosra keverjük. Hozzáadjuk a 6 tojás felvert habját és 25 dkg lisztet a sütőporral elkeverve. Mindezt apránként é...
Elkészítési idő: 1 óra