60 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
2 tojássárga
1 cs. sütőpor
1 cs vaníliáscukor
2 kis pohár tejföl
töltelék:
citromhéj
3 kg reszelt alma
20 dkg darált dió
2 ek cukor
pici fahéj
kenés:1 tojás
Sütőporos liszt vaj, cukor, tojás,tojássárga,tejföl,könnyen gyúrható tésztát készíteni .Két felé osztani és hűtőbe tenni 30 percre..Az almát lereszelni .A tésztát kisodorni, az egyik lapot nagy tepsibe / 30 x 40 cm/ tenni ,meghinteni dióval, rá a kinyomkodott alma, megszórni 2 ek.cukorral .kis fahéjjal és betakarni a másik lappal.
Kicsit lenyomkodni és villával megszurkálni,tojással lekenni.
180 fok kb.40 perc
1. A kakaós piskótát törd össze. Ez egyébként szuper felhasználása, ha van otthon olyan piskótád, ami már picit szárazabb, 2-3 napos és nem fogy. 2. A piskótamorzsát keverd össze...
Elkészítési idő:Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is, és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk ho...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze...
Elkészítési idő:-A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. -A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak...
Elkészítési idő: 30