5 alma
4 ek citromlé
3 tk fahhéj
15 dkg cukor
20 g vaniliáscukor
40 dkg reszelt keksz
forgatás keksz
. : almát hámozok, nagy lukú reszelőn reszelem, citromlével, fahéjjal főzöm. Amikor kész, adok hozzá porcukrot, vaníliás cukrot, ki hűtöm. Gyúrok hozzá reszelt kekszet, gombócokat formázok, forgatom reszelt kekszbe.
Tészta: A lisztet, vajat, szalalkálit összemorzsolni, a tojással, tejjel összedolgozni. 4 cipót kell formázni az adagból. Egyenként nagy tepsi méretűre nyújtani, aranyszínűre sütn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPalacsintatésztát készítek a szokott módon. Én nagy palacsintasütõt használok, hogy jó sok töltelék legyen benne. Amíg kisülnek a palacsinták, elkészítem a tölteléket. Kimagozom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA búzadarát, lisztet, cukrot elkeverem, majd hozzáadom a tojások felvert sárgáját. Alaposan eldolgozom és a megmelegített, de nem forró tejet hozzáadom és csomómentesre keverem....
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA mirelit leveles tésztát felhasználás előtt 2 órával kivettem a fagyasztóból. Téglalap alakúra nyújtottam, kb 3 mm vastagra. A kinyújtott tésztát 5×5 centis négyzetekre kell vágni...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű