Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

192.Bagett tejfölös


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1,5 tk cukor
1,5 tk só
1,5 dl tej
Kb 1,2 dl víz
3 ek tejföl
0,5 dl olivaolaj
1 ek lenmag
1 ek sikér

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk összekeverjük a sóval és a lenmaggal, majd egy edényben beleöntjük a tejet a langyos vizet az olajat és hozzáadjuk a cukrot majd az élesztőt, elkeverjük hogy az élesztő feloldodjon mehet a lisztbe. Adjuk hozzá a tejfölt is.
Kézzel vagy géppel jöhet a dagasztás kb 10 perc, ha szükseges még mehet hozzá liszt. Könnyű rugalmas puha tesztát kell kapnunk. Géppel dagasztok de azért utána még kézzel én átszoktam mozgatni.
Mehet a kelesztő tálba 45 percre, meleg helyen kelesztjük.
Ezután jöhet a lisztezett felület az asztalon 3 egyforma részre vágjuk a tésztát és formáljuk öket egyesével úgy hogy a tésztának a széleit körbe a közepe felé behajtjuk összecsípjük és megfordítjuk majd gombócokat formálunk belőle.
15 perc pihentetés.
Ezután kicsit széthúzzuk kicsit a tésztát és kinyújtjuk kb 35 cm hosszúra, majd szorosan feltekerjük. És összecsípjük a tésztát a tekerés helyén. Kialakítjuk a bagett formát úgy hogy a tészta végeit hegyesre elvéknyítjuk.
Akinek van mehetnek a bagettek a bagettsütőformába de akinek nincs az tegye bele sütőpapírral bélelt tepsibe, csak a bagettek közé a papírt húzza fel hogy el legyenek választva egymástól.
Újabb kelesztés 25 perc.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, ezalatt a bagetteket kevés liszttel megszórjuk és átlósan három helyen bevágjuk egy pengével.
Sütes előtt a papírt szét kell húzni kicsit hogy legyen helye a hőnek atjárni a bagetteket.
Mehet egy kevés gőz a sütőbe vagy egy spricnivel vagy edénybe vízzel vagy akinek a sütője tudja a gőzt azzal.
A bagetteket 20 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rozsos kenyér Római tálban
Rozsos kenyér Római tálban

A római tálat beáztatom, előkészítem a sütőpapírt: Kenyérsütő gépben dagasztom kelesztem. A kenyérsütő gép üstjébe öntöm először a vizet, majd beleöntöm a száraz hozzávalókat, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szafi reform paleo zsemle
Szafi reform paleo zsemle

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Francia bagett házilag
Francia bagett házilag

Keverőgépbe vagy konyhai robot edényébe öntsük bele a vizet, majd a többi alapanyaggal összekevert lisztet. Ha gondoljuk, a lisztet át is lehet szitálni, úgy levegősebb lesz. D...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bubble hljeb
Bubble hljeb

Pomjesati kvasac, secer i mlijeko i ostaviti 5 minuta da odstoji 2. Nakon toga dodati brasno i so, pomjesati( nema veze ako je tjesto malo rijetko jer takvo treba biti.) Ostavi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk