Családireceptkönyv.hu

192.Bagett tejfölös


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1,5 tk cukor
1,5 tk só
1,5 dl tej
Kb 1,2 dl víz
3 ek tejföl
0,5 dl olivaolaj
1 ek lenmag
1 ek sikér

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk összekeverjük a sóval és a lenmaggal, majd egy edényben beleöntjük a tejet a langyos vizet az olajat és hozzáadjuk a cukrot majd az élesztőt, elkeverjük hogy az élesztő feloldodjon mehet a lisztbe. Adjuk hozzá a tejfölt is.
Kézzel vagy géppel jöhet a dagasztás kb 10 perc, ha szükseges még mehet hozzá liszt. Könnyű rugalmas puha tesztát kell kapnunk. Géppel dagasztok de azért utána még kézzel én átszoktam mozgatni.
Mehet a kelesztő tálba 45 percre, meleg helyen kelesztjük.
Ezután jöhet a lisztezett felület az asztalon 3 egyforma részre vágjuk a tésztát és formáljuk öket egyesével úgy hogy a tésztának a széleit körbe a közepe felé behajtjuk összecsípjük és megfordítjuk majd gombócokat formálunk belőle.
15 perc pihentetés.
Ezután kicsit széthúzzuk kicsit a tésztát és kinyújtjuk kb 35 cm hosszúra, majd szorosan feltekerjük. És összecsípjük a tésztát a tekerés helyén. Kialakítjuk a bagett formát úgy hogy a tészta végeit hegyesre elvéknyítjuk.
Akinek van mehetnek a bagettek a bagettsütőformába de akinek nincs az tegye bele sütőpapírral bélelt tepsibe, csak a bagettek közé a papírt húzza fel hogy el legyenek választva egymástól.
Újabb kelesztés 25 perc.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, ezalatt a bagetteket kevés liszttel megszórjuk és átlósan három helyen bevágjuk egy pengével.
Sütes előtt a papírt szét kell húzni kicsit hogy legyen helye a hőnek atjárni a bagetteket.
Mehet egy kevés gőz a sütőbe vagy egy spricnivel vagy edénybe vízzel vagy akinek a sütője tudja a gőzt azzal.
A bagetteket 20 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Félbarna kenyér
Félbarna kenyér

Lisztjeinket kimérjük, és beleszitáljuk egy dagasztótálba. Meghintjük 1 (ha valaki sósabban szereti 1.5) tk sóval, és meglocsolgatjuk a 2 ek olívaolajjal. A 2 dl vizet mik...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fehér vagy félbarna búzakenyér
Fehér vagy félbarna búzakenyér

1. A hozzávalókat bedobáljuk a gépbe (a folyadékot mindig alulra), beállítjuk fehér kenyér sütésére és már csak várni kell, hogy kisüljön a ropogós finomság. 2. A mennyiségeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Falusi kenyér 2
Falusi kenyér 2

1. Keverjük össze a liszteket. Keverjük a vízbe az élesztőt és a sót. Öntsük a lisztbe egy mélyedésbe. Kelesszük 15 percig. 2. Ezután dolgozzuk össze a tésztát, formáljunk belől...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kenyér teljes kiőrlésű lisztből
Kenyér teljes kiőrlésű lisztből

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk