6 db.tojásfehérje
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
fahéj
Krém: 4 dl tej
1 vaníliás puding
15 dkg vaj
10 dkg cukor
Tojásfehérje,cukor habbá verni.Fakanállal beleforgatni a diót,fahéjat.
A masszát kétfelé osszuk és sütőpapíros tepsi hátulján süssük meg.Kb.15 perc.Ne szárítsuk ki.Ha kisült húzzuk le róla a papírt.Óvatosan,mert eléggé törékeny.
Krém.tejből, van.pudingporral krémet főzünk.vajat, porcukorral kihabosítjuk,és a hideg pudinghoz adjuk.A diós lapokat félbe vágjuk,így négy lapot kapunk,a krémet is is négy felé osztjuk,és betöltjük.A tetejére krémet teszünk,és darált dióval megszórjuk.
A cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral. Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, majd adjuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire. Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű