30 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj/margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve (lehet narancs is)
2 tojás sárgája
1 csipet só
Forgatáshoz :
2 tojás fehérje
Kb. 15- 20 dkg durvára tört dió
Tetejére :
sárgabarack lekvár
A lisztet elkeverem a cukrokkal, sóval, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a citromhéjat, a leszűrt citrom- vagy narancslevet és a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal összedolgozom, majd lisztezett munkalapon átgyúrom.
Fóliába csomagolom és 30 percre hűtőbe teszem.
A tojások fehérjét egy villa segítségével enyhén felverem.
A tésztából 60 db, kb 10 g-os golyót formázok.
A golyókat egyenként belemártom a fehérjébe, majd a dióba is. Nem baj ha marad rajta fedetlen felület, ez lesz az alja.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem a bevont golyókat és egy fakanállal mélyedést nyomok a közepükbe.
190 fokra előmelegített sütőben, kb 15 perc alatt elkészül.
Barack lekvárral színültig, de inkább púposra töltöm a még forró sütik mélyedéseit.
Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt. Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél adag egy púpos mélytányérnyi palacsinta lesz. 1. lépés Az almát lereszeljük és félretesszük hogy levet engedjen. 2. lépés A vizet kikevertem a tojásokkal, majd hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet,csokit és vajat aprítógépbe tesszük,összeforgatjuk,és sütőpapírozott tortaforma aljába lapítjuk. 30 percig hűtjük. A tejszínhabot a kávéval felverjük,majd az olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 2 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, majd lefedve, meleg helyen kovásszá érleljük. 2. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű