menu

Családireceptkönyv.hu

BOSZORKÁNYPOGÁCSA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj/margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve (lehet narancs is)
2 tojás sárgája
1 csipet só

Forgatáshoz :
2 tojás fehérje
Kb. 15- 20 dkg durvára tört dió

Tetejére :
sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A lisztet elkeverem a cukrokkal, sóval, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a citromhéjat, a leszűrt citrom- vagy narancslevet és a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal összedolgozom, majd lisztezett munkalapon átgyúrom.
Fóliába csomagolom és 30 percre hűtőbe teszem.
A tojások fehérjét egy villa segítségével enyhén felverem.
A tésztából 60 db, kb 10 g-os golyót formázok.
A golyókat egyenként belemártom a fehérjébe, majd a dióba is. Nem baj ha marad rajta fedetlen felület, ez lesz az alja.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem a bevont golyókat és egy fakanállal mélyedést nyomok a közepükbe.
190 fokra előmelegített sütőben, kb 15 perc alatt elkészül.
Barack lekvárral színültig, de inkább púposra töltöm a még forró sütik mélyedéseit.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
habos almás-mákos sütemény
habos almás-mákos sütemény

Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt. Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Almás amerikai palacsinta
Almás amerikai palacsinta

A fél adag egy púpos mélytányérnyi palacsinta lesz. 1. lépés Az almát lereszeljük és félretesszük hogy levet engedjen. 2. lépés A vizet kikevertem a tojásokkal, majd hozzáad...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokihab torta
Csokihab torta

A kekszet,csokit és vajat aprítógépbe tesszük,összeforgatjuk,és sütőpapírozott tortaforma aljába lapítjuk. 30 percig hűtjük. A tejszínhabot a kávéval felverjük,majd az olvasztott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Diós - Budai kifli
Diós - Budai kifli

1. Az élesztőt 2 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, majd lefedve, meleg helyen kovásszá érleljük. 2. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk