este:30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő
reggel: 80 dkg liszt
1 kk cukor
3-4 dl víz
1 ek só
dagaszt 30 perc kel
átgyúr 90 p kel, oszt gömbölyít
formáz 30 p kel
bevág, spriccel
200 fok 20 perc gőzbe,vizes edény ki
még 30 p süt,spricc
A sikér azért kell bele, hogy lazává varázsolja a tésztát fehér liszt használata nélkül, így ez esetben nem ajánlom az elhagyását. Belemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe bel...
Elkészítési idő:A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... ? ). Miután kétsze...
Elkészítési idő:1. Tészta dagasztása - A zsiradékot csak akkor adjuk hozzá, ha az egyéb összetevőkből egynemű tészta állagot kaptunk - A leszűrt mazsolát és mandulát csak a dagasztás utolsó perc...
Elkészítési idő:A lisztet kimérem, és átszitálom. A lkb 1 dl langyos vízbe belekeverem a cukrot, majd rá szórom a az élesztőt, kis darabokban. Meghintem 2 kanál liszttel és félre teszem. A lisz...
Elkészítési idő: