este:30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő
reggel: 80 dkg liszt
1 kk cukor
3-4 dl víz
1 ek só
dagaszt 30 perc kel
átgyúr 90 p kel, oszt gömbölyít
formáz 30 p kel
bevág, spriccel
200 fok 20 perc gőzbe,vizes edény ki
még 30 p süt,spricc
A liszt kivételével az összes többi hozzávalót a keverőtálba tesszük, majd összekeverjük, majd lisztet adunk hozzá, és puha kézhez nem ragadó tésztát készítünk, egy órát pihentetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- A hozzávalókat alaposan kidolgozom – nem kell külön felfuttatni az élesztőt – cipót formálunk belőle, kendővel letakarom és kelni hagyom. - Mikor megkelt a tészta, feldarabolom...
Elkészítési idő: 25p+kelesztés Nehézség: KönnyűA vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) a méz felével, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Eközben daráljuk meg előbb a kölest, majd a hajdi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA víz és az olaj kivételével az összes szárazanyagot egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem az olajat és a vizet, megint kevertem rajta párat. Elsőre nem kell megi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű