menu

Családireceptkönyv.hu

231. Teljes kiőrlésű /tk /kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


este:
200 g teljes kiőrlésű liszt
5 g élesztő
150 g víz

reggel:
100 g liszt
180 g teljes kiőrlésű liszt
20 g sikér v. cs. aszkorbinsav
2 tk.só
8 g élesztő
25 g olaj
170 g víz

Elkészítés:


Este a hozzávalókat összekeverni,10-12 órát állni hagyni.
Reggel hozzáadni a többi anyagot.Dagasztani,45-60 perc kelesztés.Átgyúrni,jénaiba papír,tészta 45 perc pihen,bevágni,spriccelni.
230 fokon 30 perc, fedővel,majd 200 fokon 15 perc fedő nélkül.Spriccelni,hűteni.
Simán tepsiben sütve 200 fokon kb.40 perc

231. Teljes kiőrlésű /tk /kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Egyszerű ciabatta
Egyszerű ciabatta

Egy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel (nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal). Nedves ruhával lefedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás vajas lepénykenyér
Fokhagymás vajas lepénykenyér

A tészta elkészítése: A lisztet szitáljuk egy tálba, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe a mélyedésbe adjuk hozzá a joghurtot, a sütőport, a cukrot és a sót. Keverjük össze a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Knédli
Knédli

A hozzávalókat összekeverjük,dagasztjuk,majd langyos helyen kelesztjük.Miután megkelt,izlés szerint formázzuk és gőz fölött 20percig pároljuk. Viszonylag nagyobb méretű fazékba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Käsebrötchen
Käsebrötchen

Aus Hefe, Mehl, Salz, Zucker, Wasser und 150 g Gouda einen Hefeteig herstellen. Kleine Brötchen formen und auf ein Backblech legen. Eigelb und Milch verquirlen und die Brötchen da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk